Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

ISN wil Tönnies en Vion ‘straffen’ om lage varkensprijs

De Duitse belangenorganisatie van varkenshouders ISN roept varkenshouders en handelaren op na te denken over hoe zij Tönnies en Vion Duitsland kunnen straffen voor hun te lage varkensprijs.

De ISN verwijt de slachterijen oneerlijk handelen bij de vaststelling van de varkensprijs voor deze week. De ‘Vereinigung der Erzeugergemeinschaften’ stelde in het wekelijkse prijsoverleg een verhoging van 3 cent vast. Gezien het aanbod van varkens volgens sommige deelnemers een mager plusje.

ISN verwijt Tönnies pas laat in de middag bekend te maken dat zij haar varkensprijs niet verhoogt en € 1,54 handhaaft. Hierdoor ontneemt Tönnies andere marktpartijen de mogelijkheid om te reageren op haar prijsstelling.

‘Machtsmisbruik’

Volgens ISN misbruikt Vion de situatie door Tönnies te volgen en evenmin te verhogen. De belangenorganisatie beschuldigt de slachterijen van machtsmisbruik, temeer daar alle andere slachterijen, waaronder Danish Crown en Westfleisch, de prijsverhoging wel overnemen.

Eén reactie

  • tewe

    niet meer leveren bij die klojos dan

Of registreer je om te kunnen reageren.