Varkenshouderij

Nieuws 14 reacties

€750.000 geboden voor zeugenbedrijf op veiling

Een geïnteresseerde koper heeft €750.000 geboden op een zeugenbedrijf in Vethuizen.

Daarmee was hij de hoogste bieder tijdens de online veiling. Dat zegt sales manager Richard Dieteren van BOG Auctions, dat het varkensbedrijf heeft geveild. Volgens Dieteren kan het nog maximaal vijf werkdagen duren voor definitief duidelijk is of het bedrijf wordt gegund.

De veiling begon om 12.00 uur en heeft ruim twee uur geduurd. In die periode zijn bijna 30 biedingen gedaan, waarvan de hoogste €750.000 was. Met dit bedrag als openingsbod bleken er geen geïnteresseerden om nog een bieding voor de veiling op afslag te doen. De notaris heeft het bod doorgegeven aan de hypotheekhouder. Die beslist in uiterlijk vijf werkdagen na de dag van de veiling over de gunning.

Laatste reacties

 • John*

  tja getaxeerd op 1,6 miljoen in januari..

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Beheerder.Boerderij
  Redactie

  Ter info: reacties dienen over het onderwerp in kwestie te gaan en van inhoudelijke aard te zijn. Twee voorgaande reacties zijn verwijderd, omdat ze niet aan die regels voldeden. (Zie <>.)

 • H.Grotenhuis1

  @ John*
  Dan mag aan de kwaliteiten van die betreffende taxateur ernstig worden getwijfeld

 • Popejapie

  Het gaat hier toch niet meer om de geschatte waarde, maar alleen nog maar om wat "de gek ervoor geeft" . Dit geeft alleen maar aan hoe zorgwekkend het gesteld is met de varkenshouderij

 • drikhend

  Wat is iets waard . hoe valt dat te meten of te weten . Vergelijken met nieuw prijs en dan slijtage en andere waarde verminderende zaken er vanaf tellen . Of is het het verhaal van Beste Popejapie de waarheid . Wat de gek er voorgeeft klinkt mij als een waarheid die het beste past . Varkens lang duur wordt er meer als nieuwprijs betaald . Dan is aanbod meestal laag . Varkens lang goedkoop moet men ver onder de vraagprijs bieden . Bod kan dan ook wel eens onder de normale waarde liggen . Maar dat is dan ook nodig om in de toekomst wat te verdienen . In mijn ogen bepalen de prijzen en de gek de koopwaarde . Hoe hoger de varkensprijs hoe gekker de koper . Hoe lager de varkensprijs zoveel meer de koper minder gek.

 • adriemulders

  wat is iets waard??,heel simpel! als je met varkens niets kun verdienen,is een varkensbsdrijf niets waard.en dat geld voor alles waar niets verdiend word. wel erg sneu voor degene die er vanaf moet,en een goede les voor de rest voor de sector!!!

 • Bertens

  Zo zie je maar weer, wat is een taxatie waard. ( Getaxeerde waarde € 1.600.000 bieding € 750.000). In grote lijnen ben ik het eens met @drikhend. De huidige taxateur moet hoog opgeleid zijn, aan alle regeltjes en voorwaarden voldoen. De taxateur zal het gehele bedrijf middels een uitgebreide spreadsheet op verschillende bedrijfsonderdelen met de daarbij behorende bestanddelen aan het papier toevertrouwen. Aan de hand daarvan zal hij de "marktwaarde" moeten vaststellen en aangezien "executiewaarde" in de nieuwste taxatiepraktijk niet meer bestaat zal de financier zelf moeten beslissen welk bedrag hij, uitgaande van de "marktwaarde", ter beschikking van de ondernemer wil stellen. De taxateur zal uiteraard ook moeten kijken naar vergelijkbare objecten die zijn verkocht waarvan de verkoopprijs bekend is. Daar zit het grote probleem, die zijn nagenoeg niet voorhanden omdat er dikwijls geen vergelijkbare objecten zijn verkocht rond de peildatum van de betreffende taxatie. Ook kan er nog gerekend worden op basis van rendement, ook dat is koffiedik kijken, geen enkele taxateur heeft een glazen bol. Een zeer gerespecteerde oud collega van mij zei wel eens: wie het weet mag het zeggen. Niemand deed zijn mond open. Dan nog een veelzeggende uitspraak van drs. P.C. van Arnhem, De taxateur als scheidsrechter, Reed Bussiness (2008). "Taxeren is immers geen zuiver wiskundige aangelegenheid, maar meer een kunde dan een wetenschap". • Farmer4life2

  Je kreeg er toch ook gratis 6000 kuub mest bij?
  Geen varkensrechten, deel was nog niet af?

  Dan moet je het nog gaan opstarten.... hoge opstartkosten....

  Er is betaald voor het huis en het land.

 • Farmer4life2

  Owja en de ondernemer had 2 miljoen hypotheek.....

 • A1967

  Je kunt er van alles over schrijven, maar het is alleen maar treurig voor de familie die dit overkomt.

 • Hogman1

  Heeft de bank al genoeg gekost.
  Locatie slopen en uit de markt nemen.
  Past in het plan Vitaal Varkenshouderij
  Anders koopt een paardenboer uit Ommen dat pakhuis.
  Wel zo eerlijk voor collega's die ook met dezelfde hoge lasten zitten en het wel redden maar die afgelopen jaren ook zwarte sneeuw hebben gezien.

 • John*

  sterk punt van de varkenshouderij in NL was dat deze kapitaalkrachtig was.. door kunnen trekken in slechte tijden, in goede tijden gaten weer vullen en doorontwikkelen. Veel bedrijven komen nu leeg terwijl de markt aangetrokken is iedereen wordt met grote verliesposten opgezadeld terwijl deze t komend prima gedicht waren. Maar ik heb t hier al is vaker gezegd/gevraagd, hoe moet je concureren tegen bedrijven die werken voor nop en tevreden zijn met 0% rente op t eigen vermogen.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.