Rundveehouderij

Nieuws

'Faillissement Vrebamel kan teruggedraaid'

Er bestaat nog een mogelijkheid dat het faillissement van Vrebamel wordt teruggedraaid. Dit zegt curator Marcus Gerrits.

Tegen de uitspraak in hoger beroep is cassatie aangevraagd door de directie van Vrebamel. Dit betekent dat de Hoge Raad zich over de zaak zal buigen. Hiervoor loopt een schriftelijke procedure. Wanneer de uitspraak zal zijn, is onbekend.

Gevolgen voor afwikkeling faillissement

Kernpunt in het cassatieverzoek is de vraag of de minister van Economische Zaken het faillissement tegen Vrebamel had moeten aanvragen namens het (nu verdwenen) Productschap Zuivel, of namens de Staat. Het antwoord op deze vraag kan blijkbaar gevolgen hebben voor de afwikkeling van het faillissement. In ieder geval tot de uitspraak van de Hoge Raad zal geen faillissementsdossier worden neergelegd en ligt vanzelf ook de verdere afhandeling stil.

Of registreer je om te kunnen reageren.