Rundveehouderij

Nieuws

Robuust nieuwe merknaam KDR

IJsselstein - De Keten Duurzaam Rundvlees (KDR) introduceert de nieuwe merknaam Robuust voor het onder de keten geproduceerd rundvlees. Deze nieuwe naam voor KDR-vlees vertegenwoordigt een uniek merk voor het ambachtelijke segment. Het merk zal worden ondersteund met een op de consument gerichte website, reclame- en informatiefolders, recepten en digitaal beeldmateriaal. Alleen aangesloten afnemers kunnen hier gebruik van maken.

De Stichting KDR blijft als overkoepelende organisatie alles rond het kenmerk regelen en laat de deelnemers op de naleving van de voorwaarden controleren. KDR is in 2012 opgezet om meer erkenning voor de Nederlandse vleessector te realiseren, waarbij ambachtelijke slagers de ambassadeurs zijn.

De productievoorwaarden worden onafhankelijk geborgd, wat het onderscheidend vermogen van aangesloten vleesveehouders en slagers vergroot. De aangesloten ketenpartijen kunnen hierdoor een voorsprong nemen in de afzet van eerlijk geproduceerd Nederlands rundvlees met een kloppend verhaal. Als breed georganiseerde sterke keten neemt de Keten Duurzaam Rundvlees ook zijn verantwoordelijkheid in de behartiging van de belangen van de Nederlandse rundvleessector in de volle breedte. Daarin is Keten Duurzaam Rundvlees vooralsnog uniek.

Of registreer je om te kunnen reageren.