Rundveehouderij

Achtergrond 2534 x bekeken 7 reacties

Veetransporteur ervaart kracht social media

Staphorst – Donderdagmiddag 17 juli werd een filmpje op het internet geplaatst van een losgekoppelde vrachtwagentrailer met vee in de warme zomerzon. Een toevallige passant zag dit en filmde het voorval. Zonder informatie in te winnen bij Stens transport plaatste zij het bericht aan het begin van de middag online met de begeleidende tekst dat de trailer gedumpt was in de hitte.

Het bericht werd overgenomen door andere socialmediagebruikers en was zes uur later al meer dan 7.000 keer gedeeld.

Iets wat eenmaal op internet staat is er niet zomaar vanaf en dat heeft Stens ondervonden. In een verklaring op Facebook geven zij aan dat ze geschrokken zijn hoeveel een filmpje van nog geen halve minuut los kan maken. In de bewuste trailer waren minder koeien dan maximaal was toegestaan 7 in plaats van 11, er stond een briesje wind en de temperatuur lag rond de 20 graden. Daarnaast was er voldoende drinkwater. De dieren hebben dus helemaal niet te lijden gehad onder de omstandigheden, zo meldt Stens.

Stens vind het heel belangrijk goed met de dieren om te gaan en betreurt dat op deze manier nu een heel negatief beeld geschetst is van zijn bedrijf en de sector.

Laura Botterhuis@reedbusiness.nl

Laatste reacties

 • rmw

  Tja dat krijg met een land vol stumpers die niks anders doen als de hele dag op hun telefoontje loeren...

 • koestal

  Heksenjacht op boeren en veetransporteurs, de Thieme doctrine werkt,laat Thieme maar naar Pamplona gaan ,es even kijken hoe de Spanjaarden het doen

 • Gijs Gans

  Niks van aantrekken Stens ,Ze moeten direct alle campings sluiten als het boven de 25 graden is .Dan zitten die zelfde mensen met z,n allen hutje mutje op een vierkante meter moet per direct verboden worden met al die kleine kinderen in een te warme buggy .

 • koeboertje

  Het is wel de realiteit tegenwoordig , je kunt het negeren , maar of dat verstandig is?

 • LUCTOR

  @koeboertje De aanval is de beste verdediging.
  Trek er gewoon een dag op uit met je mobieltje met camara leg vast hoe er in de stad grote honden worden gehouden op een balkon van 2bij 1.
  Rij eens achter een paarden trailer aan waar twee grote paarden in staan bij 30 graden en meer om even af gejakkert te worden op een dorps concours leg vast hoe het met de airco en water voorziening geregeld is in dit soort trailers waar het dier ook nog met een paarden deken op in staat.

 • koeboertje

  Daar heb gelijk in LUCTOR maar wat bereik ik ermee als ik dat ga doen ?
  Dat anderen dat bij onze sector doen daar hebben we rekening mee te houden want als je naam, al dan niet terecht, zwart is gemaakt , ben je die slechte naam niet zomaar kwijt

 • koestal

  Stens is een net bedrijf met hardwerkend mensen ,die verstand hebben van veetransport,mag niet kapot gemaakt worden door anonieme nietsnutten

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.