Pluimveehouderij

Nieuws 3254 x bekeken

Amerika ruimt preventief tegen vogelgriep

De Amerikaanse overheid gaat 250.000 stuks pluimvee ruimen rond het met vogelgriep besmette kalkoenenbedrijf in Indiana. Dit aantal is inclusief de 60.000 dieren van het besmette bedrijf zelf.

Op het getroffen kalkoenenbedrijf in de plaats Dubios is hoogpathogene vogelgriep vastgesteld. De autoriteiten vermoeden dat het dit keer om een zeer besmettelijke variant (H7N8) van vogelgriep gaat. Omliggende bedrijven in Indiana, Ohio, Kentucky en Illinois staan onder toezicht van de dier- en plantgezondheidsdienst van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Uitbraak beter bestrijden

Volgens risicoinventarisatiebedrijf Moody's is de pluimveesector nu beter in staat om adequaat te reageren: de biosecurity-maatregelen zijn verbeterd en mensen zijn beter voorbereid op een uitbraak. Er zijn geen gevallen bekend van overdracht van het virustype H7N8 op mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.