Pluimveehouderij

Nieuws 1592 x bekeken

2 Sisters investeert in Britse bedrijven

Birmingham – Het Britse kippen- en vleesbedrijf 2 Sisters Food Group gaat €200 miljoen investeren in zijn fabrieken in Groot-Brittannië. Daarnaast wordt ook nog eens €75 miljoen uitgetrokken voor de divisie die kant-en-klaarmaaltijden maakt.

2 Sisters Food Group (2SFG) zegt verder niets over mogelijke investeringen in zijn fabrieken in Nederland – Storteboom – of Polen.

Behoeften van klant

''We willen een beter bedrijf bouwen. We willen onze afnemers en de consument innovatieve producten, meer waar voor hun geld en minder afval bieden. Onze kippenbedrijven worden verder afgestemd op de behoeften van de klanten, waarmee we bedrijven van wereldklasse met de modernste technologie krijgen,'' aldus topman Ranjit Singh.

Omzet loopt terug

Hij doet de aankondiging bij de publicatie van de cijfers over het jaar tot eind juli 2015. In die periode zag 2SFG de omzet met ruim 8 procent teruglopen naar €4,35 miljard. In de laatste drie maanden van de verslagperiode liep de daling op tot 13,5 procent. Bij de vergelijkbare verkopen is sprake van een daling met bijna 2 procent. De operationele winst viel met bijna 40 procent terug naar €84 miljoen.

Publiciteit rond campylobacter

Singh schrijft de dalende verkopen toe aan de vele publiciteit rond campylobacter in de Britse media, de naweeën van enkele uitbraken van vogelgriep en de deflatie in de voedingsprijzen. Omdat die deflatie lijkt aan te houden, verwacht 2SFG niet dat de economische omstandigheden voor voedingsbedrijven op korte termijn zullen verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.