Mechanisatie

Nieuws

Reesink breidt verder uit in Canada

Het Nederlandse Royal Reesink, waar onder andere Reesink Agri en Kamps de Wild Holding onder vallen, neemt wederom aandeel in een Canadees dealerbedrijf.

Royal Reesink neemt aandeel in het Canadese dealerbedrijf genAG Inc., gevestigd in Manitoba in het midden van Canada. Het bedrijf is dealer van de merken Claas, Spudnik, Kubota, Horsch en Valley en wordt volgens Royal Reesink in Manitoba gezien als specialist aardappeltechniek. Het jonge familiebedrijf zou sterke groeiambities hebben en vond Royal Reesink als strategisch partner om die groei te ondersteunen.

Met de overname in Canada hoopt Reesink zijn marktpositie te verstevigen. Niet alleen met Claas (oogst)machines en trekkers, maar ook met merken zoals Kubota. - Foto: Martijn Knuivers
Met de overname in Canada hoopt Reesink zijn marktpositie te verstevigen. Niet alleen met Claas (oogst)machines en trekkers, maar ook met merken zoals Kubota. - Foto: Martijn Knuivers

Derde dealer

Dit is inmiddels het derde Canadese dealerbedrijf waar Royal Reesink in investeert. Oktober 2018 nam het Nederlandse bedrijf nog de grootste Claas-dealer van Canada over: Tingley’s Harvest Center. In juni 2019 volgde Hepson Equipment, dat onder andere Claas Jaguar-hakselaars verkocht.
GenAG Inc. wordt net als de andere twee Canadese bedrijven gevoegd in Reesink Canada Holdings Inc. Naast de drie dealerbedrijven is Royal Reesink in Canada actief met Reesink Canada Wholesale, de distributeur van Agrifac-spuiten.

Minder afhankelijk

“Door te investeren in Canada, breiden we ons werkgebied verder uit en worden we minder afhankelijk van geopolitiek en weerperikelen”, laat Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink, weten in een persbericht.

Van der Scheer, in een interview met Boerderij december 2018: “In de Nederlandse markt is geen groei meer mogelijk, de markt is verzadigd. Hier moeten we het echt uit efficiëntie halen. Andere markten bieden veel meer kansen voor groei. De markt in Canada biedt voor Reesink veel mogelijkheden, zoals groeien met trekkers en wellicht dat we meer merken aan het portfolio kunnen toevoegen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.