Home

Nieuws

Biologisch-dynamische areaal groeit met 10 procent

Driebergen - Het areaal met biologisch-dynamische land- en tuinbouw bouw groeit met 10 procent. Dat blijkt uit de Demeter Monitor.

Met een toename van 512 hectare in één jaar zet de groei van het areaal biologisch-dynamisch werkende land- en tuinbouwbedrijven verder door.

Uit de Demeter Monitor over 2014 blijkt dat 5.845 hectare bewerkt wordt door boeren die werken volgens de biologisch-dynamische principes, met lage mestgiften, hoge dierenwelzijnseisen en sterke grondgebondenheid om kringlopen zoveel mogelijk te sluiten. Precies 10 procent van het biologisch areaal is nu biologisch-dynamisch.

'Beter bestand tegen klimaatschommelingen'

Biologisch-dynamische bodems zijn volgens de stichting Demeter beter bestand tegen klimaatschommelingen. Het bodemprofiel van een biologisch-dynamische akker is volgens de stichting kruimeliger en luchtiger dan dat van een gangbare akker. De donkere kleur duidt op meer humus (organisch materiaal) en dus een grotere rijkdom aan voedingsstoffen.

De Demeter Monitor is een gezamenlijke uitgave van Stichting Demeter met de BD-Vereniging en het biologisch-dynamisch opleidingscentrum Warmonderhof.

Of registreer je om te kunnen reageren.