Home

Nieuws 2 reacties

Bundesinstitut für Risikobewertung wijst kankergevaar glyfosaat af

Berlijn - Het Duitse Bundesinstitut für Risikobewertung (BfR) wijst de conclusie van de hand van het internationale agentschap voor kankeronderzoek (IACR) dat de onkruidbestrijder glyfosaat kankerverwekkend is.

De aanwijzingen die het IACR heeft gevonden voor zijn conclusie zijn niet wetenschappelijk onderbouwd, vindt het BfR. Dit instituut heeft tot taak de overheid te adviseren over de veiligheid van stoffen in producten.

Het BfR was voor het IACR met zijn bevindingen op de proppen kwam zelf al bezig met een nieuwe inschatting van de risico's van glyfosaat, en wel in opdracht van de EU. Dit rapport is inmiddels gereed en doorgezonden naar de Efsa, de Europese voedselveiligheidsautoriteit. Het BfR raadt de Efsa aan de IACR-studie in samenwerking met de partners in de EU nog eens flink onder de loep te nemen zodat alle twijfels omtrent de gevolgen van de glyfosaat-inzet worden weggenomen.

Laatste reacties

  • A.MUNNIK@JOSVANDENDRIES.NL

    Onderzoeken in de soya en maisgebieden van Argentinie onderschrijven deze conclusies niet , integendeel .

  • Wim Claessens


    Mischien dan alleen Europees graan gaan verwerken en geen GMO graan gaan halen in zuid Amerika. Hier past men nog gewoon vruchtwisseling toe om probleemonkruiden te voorkomen. 

Of registreer je om te kunnen reageren.