Home

Nieuws 7 reacties

Dijksma werkt aan subsidie nertsenhouders

Den Haag - De nertsenhouders krijgen voor het eind van de zomer meer duidelijkheid over de subsidie voor sloop- en ombouwkosten. Dat kondigt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) aan naar aanleiding van de uitspraak van de Haagse rechtbank, die vorige week het nertsenhouderijverbod buiten werking stelde.

De staatssecretaris moet met de Europese Commissie onderhandelen over de subsidieregeling. De rechter oordeelde vorige week dat de nertsenhouders recht hebben op een goede schaderegeling, los van de overgangsmaatregelen, die de overheid voor de nertsenhouders in petto heeft.

Dijksma is tegen de uitspraak van de rechtbank in beroep gegaan, waardoor het besluit van de rechtbank meteen weer ongedaan is gemaakt. Het nertsenverbod is gewoon van kracht. De Nederlandse Federatie voor de Edelpelsdierhouderij heeft een procedure ingezet om de opschortende werking van het hoger beroep af te halen.

Als dat lukt zou dat betekenen dat nertsenhouders wordt toegestaan hun bedrijven uit te breiden of om nieuwe nertsenbedrijven op te zetten. Dijksma heeft gemeenten en provincies geïnformeerd over de stand van zaken. De huidige situatie is dat uitbreiding of opstarten van nertsenhouderijen verboden is, zegt Dijksma.

Laatste reacties

 • Zippie

  Hoezo subsidie?
  De rechter heeft toch gesproken!
  Waarom laat Dijksma de branche niet met rust.
  Laat die mensen toch een eerlijke boterham verdienen. Het is toch van de zotte dat een dergelijk iemand van een snipperpartij als de PvdA zich hiermee blijft bemoeien!

 • mbm

  Ja maar dat is tactiek: hard insteken en aan het einde nog een zogenaamde eerlijke regeling. Schandalige besluitvorming van de verantwoordelijke politici; zie het als onteigening zonder geld.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • jan van den broek

  .Mevrouw Dijksma heeft wel een body om nertsen te beschermen
  En de PvdA beschermt die body weer.
  Je kijkt ook niet makkelijk door zo'n body.
  De landbouw zal tot vervelens toe, balen wat Mevrouw Dijksma uit haar hoge houd tovert Jammer dat iemand van landbouw tegen landbouw is.
  Landbouwers leer er met leven en ga gewoon door

 • Hogman1

  Echt weer zo'n roteigenschap van een rooie
  Altijd gelijk willen krijgen als een ander het maar betaald,

 • reiziger

  Schending van mensen rechten uitspraak rechter
  Of te wel een oorlogs misdaat gaat duiksma dit echt steunen dan kan ze aangeklaagd worden bij de vn

 • koestal

  gaan ze net over de grens een nertsenhouderij beginnen

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.