Home

Foto & video 4 reacties

Droogte in alle hoeken van de wereld

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week, van over de hele wereld.

Foto

 • Siberië - Een uitgebrande trekker in Strelka, in de buurt van Krasnojarsk in Siberië. In het gebied woeden bosbranden als gevolg van droogte. Ook Nederland beleeft een recordwarmte voor eind mei, en door droogte was er ook hier al een natuurbrand. - Foto: Reuters

  Siberië - Een uitgebrande trekker in Strelka, in de buurt van Krasnojarsk in Siberië. In het gebied woeden bosbranden als gevolg van droogte. Ook Nederland beleeft een recordwarmte voor eind mei, en door droogte was er ook hier al een natuurbrand. - Foto: Reuters

 • Oploo - Basisschoolkinderen op bezoek bij het melkveehouderijbedrijf van maatschap Corlenissen en Claasen in Oploo (Noord-Brabant). Het bezoek was in het kader van het culinaire evenement 'Smaak zit tussen je oren'. - Foto: Van Assendelft

  Oploo - Basisschoolkinderen op bezoek bij het melkveehouderijbedrijf van maatschap Corlenissen en Claasen in Oploo (Noord-Brabant). Het bezoek was in het kader van het culinaire evenement 'Smaak zit tussen je oren'. - Foto: Van Assendelft

 • Kaapstad - Leiders van verschillende religieuze stromingen kwamen bijeen bij de Tafelberg in Kaapstad (Zuid-Afrika) om te bidden om regen. In beeld de spiritueel leider van het Khoisan-volk, Ockert Lewies. Ook vertegenwoordigers van kerken, moskeeën en synagogen waren aanwezig. Dit alles op verzoek van de burgemeester van Kaapstad. De nood is hoog. De watervoorraden zijn geslonken tot 10%. - Foto: ANP/AFP

  Kaapstad - Leiders van verschillende religieuze stromingen kwamen bijeen bij de Tafelberg in Kaapstad (Zuid-Afrika) om te bidden om regen. In beeld de spiritueel leider van het Khoisan-volk, Ockert Lewies. Ook vertegenwoordigers van kerken, moskeeën en synagogen waren aanwezig. Dit alles op verzoek van de burgemeester van Kaapstad. De nood is hoog. De watervoorraden zijn geslonken tot 10%. - Foto: ANP/AFP

 • Qamishli (Syrië) - De islamitische wereld maakt zich op voor de vastenmaand Ramadan. Hier in beeld een slager in het Noordoost-Syrische Qamishli. - Foto: ANP/AFP

  Qamishli (Syrië) - De islamitische wereld maakt zich op voor de vastenmaand Ramadan. Hier in beeld een slager in het Noordoost-Syrische Qamishli. - Foto: ANP/AFP

 • Hellum (Groningen) - Op dit perceel stond vorig jaar mais, maar daarvoor stond er nog productiebos. Daarom komen er nog veel boomstronken tevoorschijn bij het cultivateren. - Foto: Koos van der Spek

  Hellum (Groningen) - Op dit perceel stond vorig jaar mais, maar daarvoor stond er nog productiebos. Daarom komen er nog veel boomstronken tevoorschijn bij het cultivateren. - Foto: Koos van der Spek

 • Scheemda (Groningen) - De gebroeders Brouwer uit Scheemda lopen gezamenlijk met de hak door hun bietenperceel van zes hectare. Ze nemen iedere keer vier rijen tegelijk mee en in één dag hebben ze het perceel onkruidvrij.

  Scheemda (Groningen) - De gebroeders Brouwer uit Scheemda lopen gezamenlijk met de hak door hun bietenperceel van zes hectare. Ze nemen iedere keer vier rijen tegelijk mee en in één dag hebben ze het perceel onkruidvrij.

 • Borgercompagnie (Groningen) - Maatschap Kroon in Borgercompagnie is begonnen met het poten van tien hectare spruitkool. Door het sterk drogende weer leggen ze steeds niet meer land klaar dan er in één dag kan worden gepoot. Dit was overigens nog voor de hitte van het weekend. - Foto: Koos van der Spek

  Borgercompagnie (Groningen) - Maatschap Kroon in Borgercompagnie is begonnen met het poten van tien hectare spruitkool. Door het sterk drogende weer leggen ze steeds niet meer land klaar dan er in één dag kan worden gepoot. Dit was overigens nog voor de hitte van het weekend. - Foto: Koos van der Spek

Laatste reacties

 • Jaap39

  Wordt tijd voor enorme stijging voedselprijzen. Met euro's en dollars tegelijk moeten de prijzen omhoog.

  Slaat nergens op dat consumenten maar paar procent van hun inkomsten hoeven te besteden aan voedsel en dat de primaire producent amper ook maar iets verdient.

 • agro1

  als de wig tussen grondstof en consumentenproduct een beetje rechtvaardiger werd, waren we al een heel end. fair trade, zeker dichtbij, maar dat zal wel teveel gevraagd zijn. hoewel....voedsel zal beslist niet voor altijd quasi gratis blijven.

 • Tjarie

  Albert Hein neemt nog genoeg.

 • koestal

  Veel boeren hebben nog een grote voorraad kuilvoer van vorig jaar,die kunnen ze nog wel nodig zijn,is in het verleden ook wel gebeurd

Of registreer je om te kunnen reageren.