Home

Foto & video

Landbouwnieuws in beeld: week 40

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Rotterdam – Koningin Maxima opende afgelopen week de nieuwe Markthal Rotterdam, Nederlands eerste grote overdekte voedselmarkt. Foto: Roel Dijkstra

  Rotterdam – Koningin Maxima opende afgelopen week de nieuwe Markthal Rotterdam, Nederlands eerste grote overdekte voedselmarkt. Foto: Roel Dijkstra

 • Rotterdam - Het ‘foodwalhalla’, met aan de binnenkant een immens kunstwerk van Arno Coenen, biedt plaats aan ruim honderd stands, vijftien voedselwinkels en acht restaurants. Inspiratie voor de markt werd geput uit grote versmarkten in steden als Barcelona en Lissabon. Foto: Roel Dijkstra

  Rotterdam - Het ‘foodwalhalla’, met aan de binnenkant een immens kunstwerk van Arno Coenen, biedt plaats aan ruim honderd stands, vijftien voedselwinkels en acht restaurants. Inspiratie voor de markt werd geput uit grote versmarkten in steden als Barcelona en Lissabon. Foto: Roel Dijkstra

 • Chevy Chase, Maryland, VS – Critici van het Europees-Amerikaanse handelsverdrag TTIP demonstreren in Chevy Chase, Maryland, VS, op 1 oktober. Ze maken zich zorgen over de toekomst van het milieu en van het gezinsbedrijf. Foto: ANP/EPA

  Chevy Chase, Maryland, VS – Critici van het Europees-Amerikaanse handelsverdrag TTIP demonstreren in Chevy Chase, Maryland, VS, op 1 oktober. Ze maken zich zorgen over de toekomst van het milieu en van het gezinsbedrijf. Foto: ANP/EPA

 • Owings, Maryland (VS) - In de Verenigde Staten is de oogst van tabak gaande. Dit vraagt nog altijd veel handwerk. Vanaf deze maand zijn de nog overgebleven tabakstelers in de VS aangewezen op de vrije markt. De compensatie die ze kregen van sigarettenfabrikanten voor het inleveren van hun quota stopt dan, tien jaar na de afschaffing van quotering van tabaksteelt in de VS. Foto: ANP/AFP

  Owings, Maryland (VS) - In de Verenigde Staten is de oogst van tabak gaande. Dit vraagt nog altijd veel handwerk. Vanaf deze maand zijn de nog overgebleven tabakstelers in de VS aangewezen op de vrije markt. De compensatie die ze kregen van sigarettenfabrikanten voor het inleveren van hun quota stopt dan, tien jaar na de afschaffing van quotering van tabaksteelt in de VS. Foto: ANP/AFP

 • Neligh, Nebraska (VS). De muzieklegenden Willie Nelson (l.) en Neil Young (r.) traden afgelopen week op tijdens het Harvest the Hope concert, gehouden op een boerderij in Nebraska op 27 september. Ze gaven een benefietconcert tegen de aanleg van de Keystone XL pijpleiding, een enorme oliepijplijn van Canada naar het Zuiden van de VS. De pijplijn zou de staat in tweeën splijten. Foto: ANP/EPA

  Neligh, Nebraska (VS). De muzieklegenden Willie Nelson (l.) en Neil Young (r.) traden afgelopen week op tijdens het Harvest the Hope concert, gehouden op een boerderij in Nebraska op 27 september. Ze gaven een benefietconcert tegen de aanleg van de Keystone XL pijpleiding, een enorme oliepijplijn van Canada naar het Zuiden van de VS. De pijplijn zou de staat in tweeën splijten. Foto: ANP/EPA

 • Dhaka (Bangladesh) - Een veehandelaar brengt een rund naar de Gabtoli veemarkt in Dhaka, in de aanloop naar het islamitische offerfeest op 4 oktober. De Bengaalse overheid controleerde miljoenen slachtrunderen op eventuele verboden groeibevorderaars. Alleen al in Bangladesh zijn in verband met het offerfeest naar schatting tien miljoen koeien en geiten geslacht. Foto ANP/AFP

  Dhaka (Bangladesh) - Een veehandelaar brengt een rund naar de Gabtoli veemarkt in Dhaka, in de aanloop naar het islamitische offerfeest op 4 oktober. De Bengaalse overheid controleerde miljoenen slachtrunderen op eventuele verboden groeibevorderaars. Alleen al in Bangladesh zijn in verband met het offerfeest naar schatting tien miljoen koeien en geiten geslacht. Foto ANP/AFP

 • Peshawar, Pakistan - Een veemarkt met offervee in Peshawar, aan de vooravond van het offerfeest. De islamitische feestdag viert het einde van de hadj, de bedevaart naar Mekka. Foto: ANP

  Peshawar, Pakistan - Een veemarkt met offervee in Peshawar, aan de vooravond van het offerfeest. De islamitische feestdag viert het einde van de hadj, de bedevaart naar Mekka. Foto: ANP

 • Brussel - De beoogde nieuwe eurocommissaris, Phil Hogan, werd donderdag aan de tand gevoeld door het Europees Parlement. De eerste indruk was goed. Driekwart van de parlementariërs is positief over hem. Foto: ANP/AFP

  Brussel - De beoogde nieuwe eurocommissaris, Phil Hogan, werd donderdag aan de tand gevoeld door het Europees Parlement. De eerste indruk was goed. Driekwart van de parlementariërs is positief over hem. Foto: ANP/AFP

 • Valparaiso (Brazilië) - Oogst van suikerriet in Brazilië, hier op een plantage in de buurt van Valparaiso. Brazilië is een van de grootste suikerproducenten, en een pionier op het gebied van ethanol als brandstof voor auto’s. Teelt van suikerriet is een grootschalige aangelegenheid met zware mechanisatie. Foto Reuters

  Valparaiso (Brazilië) - Oogst van suikerriet in Brazilië, hier op een plantage in de buurt van Valparaiso. Brazilië is een van de grootste suikerproducenten, en een pionier op het gebied van ethanol als brandstof voor auto’s. Teelt van suikerriet is een grootschalige aangelegenheid met zware mechanisatie. Foto Reuters

 • Hortobagy (Hongarije) – De traditionele Hongaarse veehouder Janos Bana (62) laat zijn vee grazen op de pusta. Foto Reuters

  Hortobagy (Hongarije) – De traditionele Hongaarse veehouder Janos Bana (62) laat zijn vee grazen op de pusta. Foto Reuters

Of registreer je om te kunnen reageren.