Boerenleven

Foto & video 2 reacties

Opvolger Wilco: een kalf geboren zien worden, práchtig

Opvolger Wilco Eggenkamp stuurt de fokkerij aan. Insemineren vindt hij mooi, een gezond kalf ook.

Als ik het bedrijf overneem, verander ik:

“Niet veel. In grote lijnen wil ik de huidige lijn voortzetten. Wel zou ik wat meer willen optimaliseren, de puntjes kunnen her en der wel op de i. Ik heb niet echt specifieke voorbeelden waar ik precies op wil letten. Het gaat er gewoon om dat ik in het algemeen wat scherper wil werken, zodat de productie omhoog kan en de kosten omlaag.”

Als ik een miljoen in de loterij win, dan:

“Investeer ik dat in een nieuwe kalverstal met grote strohokken die ik met de shovel kan uitmesten. Ook komt er dan een automatisch afdeksysteem voor op de kuil. Als er dan nog wat over is, schaf ik een mooie auto aan. Tijdens mijn stage in Amerika heb ik in van die grote pick-ups rondgereden. Dat was mooi, zo’n auto zou ik ook best willen.”

Over 5 jaar:

“Ben ik afgestudeerd, zit thuis in de maatschap en werk ik deels buiten de deur als voer- of fokkerij-adviseur. Daar leer je veel van en dat vind ik belangrijk.”

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Laatste reacties

 • Bert Roeleveld

  Misschien ga je nog wel grotere stappen zetten dan je opa en je vader bij elkaar.
  Alleen niet in schaalvergroting , maar op andere vlakken , ik zie in dat we steeds meer veranderingen krijgen zoals de afzet van zuivelproducten ,de afnemers willen steeds sneller weer nieuwe producten met steeds hogere kwaliteits eisen .
  En denk aan de eisen die de maatschapij van ons verwacht .
  Laat je niet gek maken , maar houdt dit wel in je achterhoofd .
  Succes

 • Prodriver


Of registreer je om te kunnen reageren.