Akkerbouw

Nieuws 1393 x bekeken 1 reactie

FAO verwacht opnieuw grote tarweoogst

Rome – De wereldvoedselorganisatie FAO verwacht dat de wereld dit jaar opnieuw veel tarwe oogst.

In de eerste prognose voor 2015 gaat de FAO uit van 720 miljoen ton tarwe. Dat is 7,2 miljoen ton lager dan de oogst in 2014, maar hoger dan de prognoses van andere markanalisten, zoals Abares (707 miljoen ton), International Grains Council (705 miljoen) en de Canadese overheid (710 miljoen). Volgens de FAO kunnen Australië, Canada en de VS grotere tarweoogsten verwachten dan in 2014. Die in de EU en Rusland dalen, bij een gemiddeld groeiseizoen.

Eén reactie

  • ed12345

    vooral voor de koudere streken waar het zomertarwe betrefd vind ik die voorspelling wat rap de zomertarwe is nog bij geen lange na gezaaid .Hier zitten we nog netjes onder de sneeuw met nacht temperature van ver onder de -10

Of registreer je om te kunnen reageren.