Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

64 activisten Boxtel komen voor de rechter

64 activisten die het varkensbedrijf in Boxtel maandag bezet hielden, moeten voor de rechter komen.

Zij werden maandag na de bezetting van het varkensbedrijf aangehouden en zijn inmiddels met een dagvaarding naar huis gestuurd. Dat betekent dat de 64 activisten zich voor de rechter moeten verantwoorden voor lokaalvredebreuk.

Daarvoor staan twee zittingen gepland in augustus bij de politierechter in Den Bosch. In één zitting worden de zaken van negen Nederlandse activisten behandeld, in de andere zaak die van 55 buitenlandse activisten. Zij komen onder andere uit Polen, Duitsland, Engeland en Tsjechië.

Zeven andere actievoerders kregen geldboete.

Alle activisten zijn op vrije voeten. Dinsdagavond werden de laatste vijf die nog vastzaten, vrijgelaten. De tegendemonstrant die maandag werd opgepakt voor het vernielen van een politievoertuig mocht dinsdag ook naar huis. Volgens persbureau ANP kon het Openbaar Ministerie nog niet zeggen wat voor sanctie hem boven het hoofd hangt.

Voor een politiebureau in Eindhoven waar de actievoerders vastzaten, had een aantal actievoerders zich dinsdag verzameld om mensen die werden vrijgelaten op te vangen.

Beheer
WP Admin