BOER&NLekker is de nieuwe boodschappenservice van Agrifirm. Consumenten kunnen lokale producten van de boer bestellen via de app. - Afbeelding: Canva en BOER&NLekker, bewerking Misset AlgemeenNieuws

Agrifirm start boodschappenservice BOER&NLekker

Agrarische coöperatie Agrifirm start een pilot met lokale boodschappenservice, BOER&NLekker.

Vanaf morgen is het mogelijk om in Breda lokale versproducten te kopen van boeren in de omgeving. Via de app van al bestaande start-up Local Heroes kunnen consumenten hun digitale winkelmand vullen met producten van tien boeren rondom Breda. Dick Hordijk, CEO van Agrifirm ziet veel potentie in het merk: “Wij zien veel kansen in de korte keten markt en ook een potentieel goed verdienmodel voor boeren. Met deze pilot gaan we kijken of consumenten interesse hebben in het concept.” Boeren bepalen zelf de prijs voor hun producten en ontvangen daarvan ruim twee derde van de omzet.

Consument verbinden met boer

BOER&NLekker gaat verder dan een boodschappenservice, ze willen consumenten ook verbinden aan de boer door ze een beleving mee te geven. De boodschappen kunnen één keer in week worden opgehaald op een pick-uppoint op een boerenbedrijf op een centraal gelegen locatie. BOER&NLekker gaat ondernemers ondersteunen in de marketing en logistiek en maakt het daarmee toegankelijker om actief te worden in de korte keten, volgens de organisatie.

Als de pilot slaagt zullen meer steden aangesloten worden in het netwerk van BOER&NLekker. Er zijn al plannen gemaakt voor Amersfoort en Den Bosch.

Reacties

Beheer
WP Admin