<em>Foto: Herbert Wiggerman</em> AlgemeenNieuws

1.300 landbouwtellingen binnen in eerste week

Ruim 1.300 boeren hebben in de eerste week hun Gecombineerde opgave (Landbouwtelling) 2016 ingeleverd. Dat is 2% van het totaal, meldt RVO.nl.

In totaal zijn ruim 78.000 relaties uitgenodigd om een opgave in te dienen. De indieningstermijn loopt van 1 april tot en met 15 mei, dit jaar kan de opgave voor het eerst alleen nog via internet. Met de opgave wordt ook de uitbetaling van betalingsrechten aangevraagd. In 2015 hebben bijna 52.000 boeren betalingsrechten aangevraagd, waarvan ruim 50.000 boeren zelf de uitbetaling hebben aangevraagd. RVO.nl is nog bezig met de afwikkeling van een deel van de aanvragen van 2015. Op 1 april had ruim 91 procent van de aanvragers in ieder geval de uitbetaling over 2015 geheel of in ieder geval een deel ontvangen.

Voor 21 april duidelijkheid over aantal en waarde betalingsrechten

Bij de uitvoeringsorganisatie wordt nu gewerkt aan de laatste bedrijven die nog geen duidelijkheid hadden over het aantal en waarde van de betalingsrechten. Voor 21 april moet daar duidelijkheid over zijn heeft Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken toegezegd in een brief aan de Tweede Kamer.

Doe mee aan webinar Gecombineerde Opgave

Wilt u meer weten over het invullen van de Gecombineerde Opgave?

Meld u dan aan voor het webinar Gecombineerde Opgave, dat Boerderij op 20 april om 11 uur organiseert.

Beheer
WP Admin