Varkenshouderij

Achtergrond 2052 x bekeken 1 reactie

Prijsdaling varkensbrok stagneert

De grondstoffenprijzen voor varkensbrok gaan opnieuw omhoog. Dit geldt zowel voor de granen als voor de eiwitrijke grondstoffen. Dat meldt Veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

Als gevolg van hitte en droogte komen de oogsten in de EU beneden eerdere verwachtingen uit.

Kleine maisoogst

De tarwe- en gerstoogsten vallen in feite mee, maar over mais maken handelaren zich terecht zorgen. Mais was het afgelopen seizoen een belangrijke grondstof voor de varkensbrok, maar door de belangrijk kleinere EU-oogst gaat dit veranderen. Hogere maisprijzen leiden automatisch tot hogere gerst- en tarweprijzen.

Stijgende prijzen

Met de hogere grondstoffenprijzen komen de marges van de industrie opnieuw onder druk. Op basis van de historische kostprijs zouden de mengvoederprijzen voorlopig stabiel kunnen blijven, maar op basis van de vervangingswaarde is een prijsstijging onvermijdelijk. In juni kostte varkensbrok €24,8 per 100 kilo, Stigevo verwacht dat die prijs stijgt tot €25,50 in oktober.

Prognose: stijgend.

Eén reactie

  • Tearpoal

    Tja, en er moeten momenteel nogal wat voerrekeningen afgeboekt worden, en dat wel ergens vandaan komen. Het is natuurlijk wel vanzelfsprekend dat de voerproducent winst maakt en de medewerkers een goede beloning ontvangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.