Rundveehouderij

Foto & video 2546 x bekeken 1 reactie

Vietnamese prijskoe met Nederlands tintje

Persbureau Reuters maakte vorige week fraaie beelden van de Vietnamese veehouderij en van een koeienkeuring. Net even anders dan hier...

Foto

 • Een medewerker aan het werk op een melkveebedrijf in het dorp Moc Chau, 200 kilometer ten noordwesten van hoofdstad Hanoi. Het gelijknamige district is nu een echte melkveeregio. In het begin, april 1958, telde het eerste bedrijf iets meer dan 100 koeien uit India en China.

  Een medewerker aan het werk op een melkveebedrijf in het dorp Moc Chau, 200 kilometer ten noordwesten van hoofdstad Hanoi. Het gelijknamige district is nu een echte melkveeregio. In het begin, april 1958, telde het eerste bedrijf iets meer dan 100 koeien uit India en China.

  Foto: Reuters/Khan
 • Dat is nu wel anders. Op dit moment zijn er ruim 16.000 koeien in het district Moc Chau. Grotendeels Nederlandse fokkerij.

  Dat is nu wel anders. Op dit moment zijn er ruim 16.000 koeien in het district Moc Chau. Grotendeels Nederlandse fokkerij.

  Foto: Reuters/Khan
 • Medewerkers spuiten de koeien schoon voordat ze gaan melken.

  Medewerkers spuiten de koeien schoon voordat ze gaan melken.

  Foto: Reuters/Khan
 • Vervolgens worden de spenen gedipt.

  Vervolgens worden de spenen gedipt.

  Foto: Reuters/Khan
 • Werknemers zijn bezig met de voorbereidingen in de melkstal.

  Werknemers zijn bezig met de voorbereidingen in de melkstal.

  Foto: Reuters/Khan
 • Pham Thi Bich draagt een traditionele Vietnamese hoed. Ze brengt de melkbussen naar een handelscentrum in het dorp Moc Chau.

  Pham Thi Bich draagt een traditionele Vietnamese hoed. Ze brengt de melkbussen naar een handelscentrum in het dorp Moc Chau.

  Foto: Reuters/Khan
 • Koeienkeuringen zijn er ook in Vietnam. Hier wordt één van de dieren netjes geprepareerd voor de jaarlijkse Miss Milk Cow beauty contest in Moc Chau. Dit jaar zijn 126 van de meer dan 16.000 koeien in het district geselecteerd.

  Koeienkeuringen zijn er ook in Vietnam. Hier wordt één van de dieren netjes geprepareerd voor de jaarlijkse Miss Milk Cow beauty contest in Moc Chau. Dit jaar zijn 126 van de meer dan 16.000 koeien in het district geselecteerd.

  Foto: Reuters/Khan
 • Een koe wordt rondgeleid voor de jury en het publiek. Beenwerk, uier, het is hier niet anders. De missverkiezing wordt hier al meer dan tien jaar gehouden om de melkveehouderij in Vietnam te promoten. Niet onverstandig, want het gemiddelde inkomen in het Aziatische land stijgt gestaag en dat zorgt voor een veranderend eetpatroon. De uiteindelijk winnares van de keuring is vier jaar oud, weegt 830 kilo en produceert 42 liter melk per dag. Dat is het dubbele van het Vietnamese gemiddelde.

  Een koe wordt rondgeleid voor de jury en het publiek. Beenwerk, uier, het is hier niet anders. De missverkiezing wordt hier al meer dan tien jaar gehouden om de melkveehouderij in Vietnam te promoten. Niet onverstandig, want het gemiddelde inkomen in het Aziatische land stijgt gestaag en dat zorgt voor een veranderend eetpatroon. De uiteindelijk winnares van de keuring is vier jaar oud, weegt 830 kilo en produceert 42 liter melk per dag. Dat is het dubbele van het Vietnamese gemiddelde.

  Foto: Reuters/Khan
 • Niet alle koeien werken even goed mee...

  Niet alle koeien werken even goed mee...

  Foto: Reuters/Khan
 • Geen lintjes, maar een kroontje. De keuringen in Vietnam zijn zoals gezegd net even anders...

  Geen lintjes, maar een kroontje. De keuringen in Vietnam zijn zoals gezegd net even anders...

  Foto: Reuters/Khan

Eén reactie

 • ...............

  Dat moeten ze hier ook eens gaan doen met de NRM, een koe van 830 kg als kampioenskoe waar je met de kruiwagen tussen de voorbenen door kunt.
  Dan komt het toch nog goed met de HF fokkerij.
  Het lijkt wel een Flekkie!!

Of registreer je om te kunnen reageren.