Mechanisatie

Nieuws 5632 x bekeken 6 reacties

MF full liner in hooibouw

Feucht (D) – Massey Ferguson presenteert brede range machines voor gras- en hooibouw. Dat past in MF's streven om (naast trekkers, combines en persen) een compleet full liner-assortiment van zulke werktuigen beschikbaar te hebben; werktuigen die volledig in harmonie - 'Perfect Partnership' - met elkaar samenwerken.

Het probleemloze partnerschap gaat een stapje verder dan Isobus, aldus MF, het gaat er ook om dat gps-gestuurd automatisch rijden, kopakkermanagement en telemetrie vlekkeloos samenwerken. MF wil de nieuwe machines land voor land uitrollen, te beginnen in Groot-Brittannië en Ierland.

Hooibouw en kuilvoer

Aan maaiers zet MF vijf schijvenmaaiers in de etalage van iets meer dan 2 tot 4 meter werkbreedte, plus twee halfgedragen varianten van 3 en 4 meter. Verder komen er getrokken maaiers, waaronder twee driedelige (zijmaaiers opklapbaar) met werkbreedtes van 8,3 en 9,3 meter.

Ligt het gras eenmaal tegen de vlakte, dan kan de klant verder met zes schudders (TD-serie) die van 5,2 tot 12,7 meter aankunnen: vier gedragen met vier, zes of acht rotors en twee getrokken met acht en tien rotors. Verder komen er vier éénrotorharken (3,6 tot 4,5 meter), vier halfgedragen tweerotorharken (tot 10 meter) en als topmodel een vierrotorhark met variabele werkbreedte tot 12,5 meter. Deze machine is ontworpen voor snelheden tot 50 km/uur.

Foto

 • De DM 306 HS-maaier kan aan beide zijden van de trekker werken.

  De DM 306 HS-maaier kan aan beide zijden van de trekker werken.

 • Tedder is Engels voor schudder. Vandaar de TD-serie, hier het model 776.

  Tedder is Engels voor schudder. Vandaar de TD-serie, hier het model 776.

 • Een van de middelgrote harken in het gamma, de RK 1254 met vier rotors. RK staat voor 'rake'.

  Een van de middelgrote harken in het gamma, de RK 1254 met vier rotors. RK staat voor 'rake'.

 • Voor de kleinere gebruiker is er bijvoorbeeld de eenrotorhark Massey Ferguson RK 421.

  Voor de kleinere gebruiker is er bijvoorbeeld de eenrotorhark Massey Ferguson RK 421.

Laatste reacties

 • hansvanbergen

  Fella

 • m.en.mh.miedema

  Volgens mij zijn het inderdaad Fella machines in een MF jas, beiden eigendom van AGCO. Zoals het nu in dit artikel staat is het net alsof MF zelf  de hooibouwmachines bouwt. Een wat slordig artikel zo.

 • hansvanbergen

  Wij hebben hier toch geen mf dealer meer dus ik zou zeggen mf bewaar ze lekker zelf.

 • pinkeltje


  In het buitenland (oa. Zuid Amerika) wordt Fella al langer onder de naam van MF verkocht. Een merknaam is maar een betrekkelijk iets. Net zo min als dat bijvoorbeeld  Fendt maaidorsers of persen produceert. En je zou kunnen verdedigen dat Challenger eigenlijk helemaal niet bestaat. Behalve dan de kleur van de verf. Zo kunnen we nog heel wat rijtjes maken. Marketing is the name of the game.

 • Vhouder

  mooi spul

 • deer123

  elk merk doet dit , John deere met kuhn en Krone in de EU 

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.