Akkerbouw

Nieuws 1578 x bekeken

VVD wil snel praktische oplossing akkerbouwheffing

De VVD in de Tweede Kamer wil snel een praktische oplossing voor de Brancheorganisatie Akkerbouw om onderzoeksprojecten geen vertraging te laten oplopen.

Dat zegt Kamerlid Helma Lodders in vragen aan staatssecretaris Martijn van Dam.

Aanleiding is de oproep van de brancheorganisatie (BO) waarin wordt gesteld dat al in juli is gevraagd te regelen dat telers aan RVO.nl (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) een machtiging kunnen geven om gegevens te verstrekken aan de BO Akkerbouw.

Begroting BO Akkerbouw in gevaar

Met de gegevens van RVO.nl kan de BO Akkerbouw aan akkerbouwers een verplichte heffing opleggen voor het doen van onderzoek in het algemeen belang. Volgens Lodders wordt met de trage afhandeling door het ministerie de begroting van de BO Akkerbouw in gevaar gebracht. Zij vraagt aan Van Dam wat de reden is voor de trage besluitvorming. Zij wil dat de staatssecretaris een praktische invulling biedt voor het verzoek.

Het ministerie heeft in een reactie op de oproep van BO Akkerbouw aangegeven zo spoedig mogelijk met een reactie te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.