De pluimveevleesconsumptie gaat de komende jaren het sterkste groeien in Zuid- en Zuidoost-Azië. – Foto: Hans Banus PluimveeNieuws

Zuid- en Zuidoost-Azië vormen groeimarkt voor pluimveevlees

De pluimveevleesconsumptie gaat de komende jaren het sterkste groeien in Zuid- en Zuidoost-Azië. Dat stelt Rabobank in een rapport over investeringskansen.

In de periode 2023 tot 2030 groeit de markt in die regio met 30%. Naast groei in volume ziet Rabobank kansen voor producten met toegevoegde waarde en waardecreatie met merken.

Redenen voor de toename van de vraag naar pluimveevlees zijn de goede economische vooruitzichten en de groei van de middenklasse. Bovendien vindt er een verschuiving plaats. Steeds meer consumenten geven de voorkeur aan pluimveevlees als bron van eiwitten. Volgens Nan-Dirk Mulder, Senior Global Specialist Animal Protein bij Rabobank, komt naar verwachting 60% van de groei uit India, Indonesië en Pakistan.

Meeste groei van lokale productie

Rabobank verwacht dat de meeste groei van lokale productie komt. Minder dan 5% van de import komt van buiten de regio. Thailand zal het belangrijkste exportland blijven, maar volgens de bank zullen India en Vietnam mogelijk aanzienlijke hoeveelheden pluimveevlees met toegevoegde waarde exporteren.

De pluimveesector gaat in de periode tot 2030 moderniseren en internationaliseren. Er zal ook meer integratie plaatsvinden.

Beheer
WP Admin