Premium
Zonnepark Emmeloord is sinds 2018 in gebruik. Dit park levert energie voor ruim 4.000 huishoudens, wat gelijk is aan een derde van de huishoudens in Emmeloord. - Foto: ANP AlgemeenCommentaar

‘Zonneparken noodzakelijk kwaad in energietransitie’

Reacties

  1. Hoe veel van die zonneparken heb je nodig om 1 datacenter van stroom te voor zien.De Nederlandse huishoudens gebruiken maar 20% van de totale stroomverbruik.Over het energiegebruik van vrachtvervoer,vliegtuigen ,scheepvaart e.d. zullen we het maar even helemaal niet hebben en dan moeten we over een aantal jaren van fossiele brandstoffen af,Ik geloof er niks van.

  2. Dat immense zonnepark levert stroom voor 4000 huishoudens,alleen jammer dat als de zon ondergaat of op een bewolkte koude winterdag je er niets aan hebt en moeten de gas of kolen gestookte energiecentrales nog net zo hard draaien als of je geen zonnepanelen hebt.Gelukkig begint de houding tegen over kernenergie van lieverlee toch wat te kantelen ,jammer 10 jaar te laat. In Frankrijk is 80% van de stroom opgewekt door kernenergie en geen centje pijn.

  3. De grote vraag is hoeveel zonneparken en windmolens hebben we nodig als onze gehele energie behoefte moet worden gedekt door alternatieve energie? Kunnen we een stroomnet aanleggen dat zwaar genoeg is om alle afnemers te voorzien van voldoende stroom? Wat zijn de gevolgen voor de grondstoffen voorziening, zijn de grondstoffen voor het stroomnet wel in voldoende mate aanwezig? Wat kosten al deze alternatieven aan ruimte voor voedselproductie? Ik heb nog nooit antwoord op deze vragen gehoord van de voorstanders van alternatieve energie. zij praten alleen over het vervangen van het huidige stroomgebruik per huishouden en nooit over alle andere energie die gebruik wordt om de huishoudens te laten “draaien”.

Beheer
WP Admin