Foto: Ruud Ploeg AlgemeenNieuws

Zonnepanelen meest in trek bij pluimveehouders

Zonne-energie lijkt vooral erg in trek bij pluimveebedrijven, zij lopen voorop als het gaat om het installeren van zonnepanelen ten opzichte van andere agrarische sectoren. Tuinders blijken het minst vaak zonnepanelen op hun bedrijf te installeren.

Dit blijkt uit resultaten over het jaar 2019 van de jaarlijkse data-actualisaties van AgriDirect, waarbij ruim 13.000 Nederlandse land- en tuinbouwbedrijven uit verschillende agrarische sectoren informatie hebben gedeeld over bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen.

40% van de pluimveehouders heeft zonnepanelen

Zo’n 4 van de 10 Nederlandse pluimveehouders heeft zonnepanelen liggen. Met afstand maken pluimveehouders het meest gebruik maakt van deze vorm van alternatieve energie. De pluimveehouders worden op grote afstand gevolgd door de rundveebedrijven (27,1%), akkerbouwbedrijven (26,8%) en de varkensbedrijven (24,8%).

Lager percentage in tuinbouw

Bij tuinbouwbedrijven ligt dit percentage duidelijk een stuk lager. Zo heeft 19,5% van de glastuinders zonnepanelen en 16,9% van de fruittelers (bijvoorbeeld op daken van bedrijfsruimtes of waterbassins). Boomkwekers sluiten de rij met 14,7%.

Beheer
WP Admin