Partner
Foto: Limagrain RundveePartner

Zo haksel je komend seizoen op het juiste moment

Hoe droog is jouw maiskuil? Veel veehouders werden vorig jaar verrast door de snelle afrijping van hun mais. Door de droge, warme zomer ging het erg hard en zien we veel maiskuilen van meer dan 40% drogestof. Voorkom voortaan te laat hakselen met onze digitale teelthulp Agrility.

De oogstplanning is van grote invloed op het rendement van de snijmaisteelt. Te vroeg hakselen geeft een lagere voederwaarde, omdat het zetmeel nog niet volledig is gevormd. Te laat hakselen geeft meer kans op broei, een lagere opname en minder goede vertering. Zorgen dat de hakselaar op het optimale drogestofgehalte van 36-37% ingepland staat, is echter niet gemakkelijk.

Agrility voorspelt afrijping

Met het nieuwe digitale platform van Agrility heb je jouw mais volledig onder controle, met weinig moeite. Naast het volgen van de groei en opbrengstspreiding geeft Agrility het verloop én de verwachting van de afrijping nauwkeurig weer. Zo kun je de loonwerker ruim van tevoren inplannen op het optimale oogstmoment.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Agrility geeft je alle informatie over het verloop en verwachting van de afrijping.- Foto: Limagrain

Het digitale platform is in 2023 exclusief verkrijgbaar voor alle telers van LG snijmais. Voor slechts € 90 heb je een jaar lang toegang tot het platform en volg je jouw maispercelen digitaal.

In 2023 ook meer rendement uit je maisteelt halen? Meld je hier aan voor Agrility of vraag je ruwvoerspecialist om vrijblijvend advies op maat.

Beheer
WP Admin