Premium
Foto: Peter Roek AlgemeenColumn

‘Zelf een Grondbank oprichten’

Reacties

  1. Het al dan niet in bezit hebben van grond, geeft de boeren of hun grondbank geen enkele macht over de overheid. Alle grond die de overheid nodig denkt te hebben voor het uitvoeren van hun beleid, zullen ze altijd in bezit krijgen. daarvoor hebben ze de wet aan hun zijde en anders maken ze een nieuwe wet om voor de nog niet mogelijke bestemmingen onteigening mogelijk te maken. In een democratie geldt alleen ¨Wie krijgt/heeft de meeste stemmen¨, anders gezegd ¨De grootste schreeuwers krijgen de macht¨.

  2. Een boerengrondbank waarin de pensioenfondsen van de agro periferie meedoen. Dan kan de grondbank snel een hectare volume zoals dat van Natuurmonunenten aannemen en heb je als collectief ook een onderhandelingspositie als de overheid aanklopt voor grond voor andere doeleinden.

  3. Ik zag laatst foto’s van een zlto bijeenkomst hier in de kring. Het was niet te zien of de foto 1 week of 20 jaar oud was. Dezelfde mensen in dezelfde kleren met dezelfde boer vooraan zittend die zometeen 1 vraag gaat stellen. Een powerpoint presentatie met als toetje Sjaak vd Tak. De regio is inmiddels geheel oost brabant want anders is het al doormidden gedaan zaalte leeg. Sjaak leest het plan van Verhagen van bouwend nederland voor en doet alsof hij het bedacht heeft. Het cda plan is eigenlijk een groen links/d66 plan met telkens een ander logo. Nu weer lto.

  4. Iedere boer wil wijken voor woningbouw. Het is de ideale manier om te verdubbelen op een plaats van een grote boer die geen opvolger heeft. Ook leuk is verkopen voor woningbouw en dan emigreren. Als een grondbank nodig is om dat te realiseren dan is een grondbank een goed plan. Frankrijk heeft hem al 60 jaar.

Beheer
WP Admin