Premium
Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Zeker 34.000 hectare nodig voor zonne-energie

Reacties

 1. Als ze gelijk waren begonnen met kernenergie was die geld en ruimte verslindende onzin niet nodig.In Franfrijk is 80% opgewekt met kerncentrales en geen centje pijn en worden de CO2 doelstellingen op hun sloffen gehaald.Over 20 jaar zijn die windmolens en zonnepanelen verrot en mag je weer op nieuw beginnen.

 2. Zo lang er nog grote platte daken zijn in Nederland die in de huidige winters al last hebben met het sneeuwpakket of een stortbui. Lijken me deze niet geschikt voor zonnepanelen als we de afvoer van regenwater en sneeuw niet hebben geregeld. We gaan in dezen wel uit van een levensduur van het gebouw, dat zeker gelijk is aan de levensduur van de panelen.

 3. Ik begrijp de weerstand tegen zonneparken niet helemaal. We hebben er blijkbaar geen enkel probleem mee dat goede landbouwgrond wordt opgeofferd voor wegen , woningbouw, data centers, etc, etc . Ook hebben we geen probleem met grondgebruik voor sierteelt , boomkwekerijen, energiegewassen en dergelijke. Grond dat omgezet wordt in woningbouw, wegen en dergelijke is voor altijd verloren als landbouwgrond. Het is nu (waarschijnlijk) tijdelijk nodig om grond te gebruiken voor het opwekken van elektrische energie. Deze grond komt na een aantal jaren, afhankelijk van het rendement van de installatie, weer beschikbaar voor de landbouw.

 4. Het is ronduit belachelijk om goede landbouwgrond te gaan gebruiken voor zonnepanelen.
  ik kan het van een individuele ondernemer begrijpen als hij/zij voor een interessant aanbod kiest.
  Immers iedereen heeft het recht om voor z’n eigen gewin te gaan, maar het is bezopen dat energieleveranciers de boer op gaan om gronden te kopen.
  Ik denk dat er op de vele hectares industrieterreinen nog een wereld te winnen is.
  De industrie heeft nog nauwelijks geinvesteerd in duurzaamheid en energiewinning, terwijl daar vaak nog mogelijkheden zat zijn.
  Alle daken van de fabrieken vol leggen en als de constructie niet sterk genoeg is, dan maar wat minder op een dak.
  Er zijn immers daken genoeg.
  Als men al deze mogelijkheden benut heeft, dan pas kijken of er gronden aangekocht kunnen worden.
  Niet op voorhand
  gr. Leo

Beheer
WP Admin