Dinsdag stijgen de temperaturen nog verder. Rond het middaguur kan het op veel plaatsen al tropisch zijn. - Foto: Canva/Getty Images AlgemeenNieuws

Zeer warme dagen op komst, zo bescherm je vee tegen hittestress

Nederland gaat een paar uitzonderlijk warme dagen tegemoet. We krijgen maandag en dinsdag met de hete lucht te maken die al veel langer boven het zuiden van Europa aanwezig is en daar tot langdurige hittegolven, vele natuurbranden en grote overlast heeft geleid, meldt Weer.nl.

Zondag zijn de temperaturen nog aangenaam. In de kustgebieden wordt het tussen de 21 en 23 graden. In het zuiden kan het plaatselijk 28 of mogelijk 29 graden worden.

Maandag worden de maximumtemperaturen pas laat op de dag bereikt, mogelijk aan het begin van de avond. Het kwik stijgt op de Wadden tot ongeveer 27 graden, in het midden van het land wordt het 33 graden en in het zuiden kan de temperatuur lokaal tot iets boven de 35 graden oplopen.

Lokaal kan de temperatuur tot 40 graden oplopen

Dinsdag stijgen de temperaturen nog verder. Rond het middaguur kan het op veel plaatsen al tropisch zijn. Uiteindelijk lijkt het kwik overal, dus ook op de Wadden, tot boven de 30 graden te stijgen. Lokaal kan de temperatuur tot 40 graden oplopen, de kans daarop is het grootst in Zeeuws-Vlaanderen en het westen van Brabant.

Neerslagtekort loopt verder op

Mogelijk komende woensdag lokaal onweersbuien in Nederland. Dit zal waarschijnlijk niet voorkomen dat de droogte in Nederland boven het niveau uitkomt van 5% droogste jaren. Lees meer over droogte, onttrekkings- en beregeningsverboden via dossierpagina droogte.

Foto: 2
Foto: 3

Medeauteur: ANP

Beheer
WP Admin