AlgemeenAchtergrond

Yoram Knoop (1969)

Neemt afstand van voorganger Ruumpol. (2013: – )

Yoram Knoop heeft in zijn eerste volledige jaar als CEO van ForFarmers enkele belangrijke stappen gezet, waarmee hij qua beleid afstand neemt van de inzet van zijn voorganger Bert Jan Ruumpol.

In 2014 werden eens geen grote acquisities gedaan, maar wordt juist ingezet op integratie van in de voorbije jaren overgenomen ­onderdelen. De toon over een beursgang is gematigd. Onder Ruumpol volgde de ene overname de andere op.

Een werknemersparticipatieplan werd opgezet, zodat een brede groep werknemers certificaten van aandelen krijgt bij wijze van ­secundaire beloning. Dat gebeurt tegen een achtergrond waar speciale beloningen eerder vooral voor de bedrijfstop gereserveerd waren.

Knoop scherpte bovendien de strategie aan. ForFarmers wil mede door strategische allianties aan te gaan meer ‘complete voeroplossingen’ bieden, en niet alleen een simpele grondstoffenleverancier zijn.

Opmerkelijk detail, dat verder niets te maken heeft met het functioneren van Knoop. Hij is de zoon van oud-Nazi-jager Hans Knoop. Eerder werkte hij bij onder meer Provimi en Cargill.

 

FUNCTIE

• CEO ForFarmers

NEVENFUNCTIES

• lid stuurgroep Europese veevoer­organisatie FEFAC

• bestuurslid vereniging en stichting BFC, Bussumse Football Club, 2004 – nu

Beheer
WP Admin