PluimveeNieuws

Wiltenburg: Oplaats kritiek op Dijksma onterecht

Hekendorp – Pluimveehouder Piet Wiltenburg uit Hekendorp toont zich verbaasd over de kritiek op staatssecretaris Dijksma van voorzitter Gert-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouderij (NVP).

Wiltenburg was de eerste pluimveehouder die getroffen werd door vogelgriep, vorig weekeinde. Hij heeft wel blijken van medeleven gehad van Dijksma, maar niet van NVP-voorzitter Oplaat.

Oplaat zei in Nieuwsuur, dat staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) zich niet betrokken toont met de pluimveesector. Dat klopt niet, zegt Wiltenburg “De staatssecretaris heeft me maandagavond gebeld en haar medeleven betuigd.  We hebben afgesproken dat ze op een rustiger moment nog een keer bij me lang komt.”

Wiltenburg zegt  niet alleen van Dijksma, maar ook van anderen binnen en buiten de sector veel steunbetuigingen te hebben gehad, bijvoorbeeld van LTO-voorzitter Albert Jan Maat. “Maar van Oplaat of van de NVP heb ik nog niets gehoord, misschien omdat ik geen lid ben.”

De pluimveehouder heeft alle lof voor het snelle optreden van de staatssecretaris door  zijn bedrijf te laten ruimen, toen duidelijk was dat er vogelgriep heerste.

Het begint nu bij hem door te dringen wat de impact is van wat hem is overkomen. “Eerst leef je nog in de roes van alle dingen die moeten gebeuren. Maar nu landt het pas”, zegt hij. De dagelijkse routine is weg. Wiltenburg moet twee weken wachten voor hij de stal weer in mag om schoon te maken. Daarna wordt de stal geheel ontsmet. Dat proces wordt een week later weer herhaald.

Beheer
WP Admin