Femke Wiersma en Jean Rummenie worden de nieuwe bewindslieden op het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselkwaliteit en Natuur. – Foto: ANP AlgemeenNieuws

Wiersma en Rummenie genoemd voor landbouw

Femke Wiersma en Jean Rummenie worden de nieuwe bewindslieden op het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselkwaliteit en Natuur. Hoewel beide namen niet formeel worden bevestigd, valt uit Haagse bronnen op te maken dat zij door BBB als minister (Wiersma) en staatssecretaris (Rummenie) naar voren zijn geschoven.

Rummenie krijgt de relatief zware portefeuille visserij, voedselzekerheid en natuur. Minister Wiersma krijgt het landbouwdeel onder haar hoede.

Wiersma (1984) is geen onbekende in Den Haag. Zij was lange tijd medewerker van Caroline van der Plas sinds haar komst in het parlement. Wiersma is al lang aan BBB verbonden. Zij was aanvankelijk in beeld als lijsttrekker, maar ze zag af van die plek bij de Tweede Kamerverkiezingen. Na de verkiezingen voor Provinciale Staten werd zij gedeputeerde in Friesland. Zij kreeg binnen het Interprovinciaal Overleg het voorzitterschap van de bestuurlijke adviescommissie Landelijk gebied.

Rummenie (1953) heeft een lange carrière als ambtenaar bij het ministerie van LNV achter de rug. Hij was landbouwraad in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Indonesië en Zuid-Korea. Rummenie stond op de BBB-lijst voor de Tweede Kamer, maar werd in november net niet verkozen. Hij zou, als hij geen staatssecretaris was geworden, alsnog een zetel in het parlement gekregen hebben, nu Mona Keijzer ook een positie in het kabinet krijgt als minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Reacties

  1. Eindelijk hoop op eerlijkheid, redelijkheid en haalbaarheid. Wat een prestatie van de BBB en de BBB kiezers: in 3 jaar van eenmansfractie naar de baas op LNV. Nu de veganistische ambtenaren terug naar hun plek: dien het land en uit nu met de pest-de-boer-snel-weg regels.,

  2. Hopelijk weten ze Sincevisius ervan te overtuigen dat de waterkwaliteit het beste is bij kringloop/derogatie bedrijven.

  3. Soms valt opeens alles op z’n plek. Opgelucht dat eindelijk de agrarische sector op zijn waarde wordt geschat. Met deze twee bewindspersonen komt er kennis, aandacht en betrokkenheid om toekomst perspectief te genereren. Licht in de tunnel!

Beheer
WP Admin