Premium
Overdekte vrije uitloop voor productie van 1 ster Beter Leven-keurmerk. Ombouwen naar dit keurmerk kost de pluimvehouder geld. - Foto: Bert Jansen PluimveeBlog

‘Wie gaat verdienen in de keten aan Beter Leven-keurmerk?’

Reacties

  1. Door de samenwerking van voerfabrieken, slachterijen en broederijen wordt de boer net met zijn neus boven water gehouden. Van de slachterij krijg je een cent erbij en de volgende dag is het voer weer duurder. Die partijen steken alles in de zak. Ze houden de boer in de tang. Als het voer niet goed of aangepast moet worden voor de koppel die er zit, dan is daar niet over te praten. Hoe kan het dat het voer van beterleven duurder is dan voor regulier? Reguliervoer komt veel nauwer en preciezer dan beterleven, daar zit veel minder in. En de beterleven hebben veel meer voer nodig. Contracten lijken mooi, maar zelfstandig blijven en kunnen kiezen, daar kan een boer wat mee verdienen!!!!

  2. Als je al een goede bodem prijs hebt afgesproken komen de slagers weer met toe slagen en kortingen om hun marge te sturen.
    Tevens gaan de kosten van de bureaucratie ( AVINED ) dan ook stevig omhoog ( minder kippen opgezet )

  3. Bij de eieren is de karige toeslag ook niet toereikend, gezien alle risico’s bij de producent liggen…..gauw kappen met die handel dus.

Beheer
WP Admin