Premium
Alex Datema is directeur Food & Agri Nederland bij de Rabobank. - Foto: Jan Willem van Vliet AlgemeenColumn

‘Wie betaalt het duurzame bedrijf?’

Reacties

 1. Hallo allen
  Ben ik nu zo geleerd of zijn jullie een beetje dom .
  Duurzaam betekent niets meer en minder dan een productie die blijvend is dus niet maximaal maar optimaal en als je producten ook in de toekomst wilt verkopen dan zullen jullie moeten meedoen waaraan: aan de wens van de consument dat wil zeggen een duurzaam geproduceerd product tegen een marktprijs

  1. Precies , duurzaam is overeind blijven en winst maken bij lagere prijzen.., een knipoog dus naar politiek en .

  2. Het is even anders, dom geleerd en zelf overschatting leidt tot een tunnelvisie gebaseerd op juiste onwaarheden. Duurzaam is een hol begrip. Als je denkt te weten hoe het zit , dan kan het zomaar even anders zijn. Als je links kijkt zei je rechts niets. Het is geen aanval ,maar een poging om je eigen geleerdheid even tegen het licht te houden.

 2. Laten we met zijn allen eerst eens vast stellen wat duurzaam eigenlijk is . Tegenwoordig is veel duurzaam . Maar wordt nog steets met dezelfde vrachtwagen ,boot,trein enz. vervoert .Werknemers komen nog op dezelfde manier naar hun werk . Dan kan de productie wel wat anders zijn . Maar wat is het effect . En ik gloof ook niet in dat de consument hier echt meer voor wil en soms kan betalen . De consument wil veilig ,goed eten voor weinig geld . Dat is waar je vanuit moet gaan . Maar ze zeggen dat ze wel wat extra over hebben voor alle extra . Maar zolang er andere keus is kopen de meeste tog goedkoper .

 3. een duurzaam bedrijf begint met een duurzaam( lees fatsoenlijk) inkomen en anders is de boer het kind van de rekening en gaat naar de knoppen.

 4. Duurzame enigszins grondgebonden bedrijven maken ook bij lagere melkprijzen leuke winsten.., en blijven in de schaduw van Datema en kornuiten!

 5. De vragen bij enquêtes moeten anders. Niet: wilt u meer duurzame zuivel, maar wilt u meer duurzame zuivel als die 20% duurder is? En als antwoord luisteren we niet naar de antwoorden van de enquêtes maar naar de supermarkt manager.

  1. Waarom zeik je nou over 20% duurder terwijl je weet dat duurzaam slechts enkele % en duurder is ook u verdenk ik ervan dat u niet wilt meegaan in de weg naar een betere leefomgeving maar steeds blijft hangen in de strategie mijn overgrootvader deed het zo mijn grootvader deed het zo en mijn vader deed het zo waarom zou ik veranderen nou ik kan je een goede raad geven : de maatschappij veranderd verander mee en voer geen politiek van de BBB want dan is je bedrijf ten dode opgeschreven

Beheer
WP Admin