height:550px AlgemeenAchtergrond

WH Group keldert en herrijst op beurs Hongkong

De WH Group, moederbedrijf van het vleesconcern Smithfield Foods, werd afgelopen week verder meegetrokken in de val van de Chinese beurzen die ook de beurs in Hongkong flink beroerde.

Ten opzichte van een week eerder stond de koers afgelopen woensdag nog op een min van 16,48 procent en kwam uit op 4,41 Hongkong dollar. Begin juni was de koers nog fors hoger op 6,06 Hongkong dollar. De koers van afgelopen woensdag lag vrijwel gelijk aan het niveau van begin dit jaar.

Chinese beurs

In drie weken tijden verloren de beurzen in China meer dan een derde van hun waarde. Dat volgt op een periode van een jaar waarin Chinese aandelen vrijwel verdubbelden in waarde. De Chinese overheid heeft tal van maatregelen genomen, inclusief het stilleggen van de handel. Afgelopen woensdag werd nog besloten dat grootaandeelhouders hun stukken niet mogen verkopen. Die maatregel was eerder al opgelegd aan staatsbedrijven en andere overheidsinstellingen. Gisteren leek die strategie succes te hebben. De beurs in Shanghai steeg met bijna 6 procent, de andere grote beurs op het Chinese vasteland steeg met ruim 4 procent. De Hangseng index in Hongkong waar het aandeel WH Group genoteerd staat won op donderdag 3,7 procent. Het aandeel WH steeg met bijna 10 procent naar 4,83 Hong Kong dollar.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra
Beheer
WP Admin