Foto: Ton Kastermans PluimveeNieuws

Werknemers Brits pluimveebedrijf besmet met vogelgriep

Twee werknemers van een pluimveebedrijf in Engeland zijn positief getest op vogelgriep. Volgens de gezondheidsdienst is er geen sprake van mens-op-mens besmetting maar hebben ze de besmetting opgelopen door het nauwe contact met besmette dieren.

De besmettingen zijn vastgesteld tijdens routinetesten van mensen die nauw in contact zijn gekomen met het virus. Geen van de betrokkenen vertoonde verschijnselen en een latere test heeft een negatief resultaat opgeleverd. “Tot op heden blijkt dat vogelgriep virussen die in vogels rond de hele wereld circuleren niet gemakkelijk op mensen overgaan. We weten echter ook dat het virus zich kan verspreiden naar mensen die in nauw contact met besmette dieren staan, daarom controleren we daarop met onze testprogramma’s”, aldus prof. Susan Hopkins, hoofd medisch deskundige bij de UK Health Security Agency. In Engeland heeft zich in januari dit jaar een soortgelijk geval voorgedaan.

In het oosten van Engeland zijn zich de laatste dagen weer enkele gevallen van hoogpathogene vogelgriep op commerciële pluimveehouderijen geconstateerd. Dat gebeurt na enkele weken zonder meldingen, aldus gegevens van plattelandsministerie Defra.

Lees het laatste nieuws en achtergronden over vogelgriep

Beheer
WP Admin