Deel van de slachtlijn van Vion in een Duitse vestiging. Volgens Duitse media zijn de werkzaamheden op diverse locaties tijdelijk stilgelegd, omdat vakbond NGG en Vion het in de onderhandelingen over lonen tot nu toe niet eens worden. – Foto: Ronald Hissink VarkensNieuws

Werknemers Vion Duitsland leggen werk tijdelijk stil

In de aanloop naar een vierde onderhandelingsronde over de lonen van Vion-werknemers in Duitsland heeft vakbond NGG de werknemers opgeroepen tot landelijke waarschuwingsstakingen.

Volgens Duitse media zijn de werkzaamheden op diverse locaties tijdelijk stilgelegd. De vakbond geeft aan dat nog meer stakingen gepland staan. Met circa 7.000 medewerkers op elf locaties is Vion een van de grote spelers in de Duitse vleesverwerkende industrie.

Ruim de helft van de medewerkers bij Vion verdient volgens de vakbond het wettelijke minimumloon van € 12 of net iets meer. De vakbond eist een loonsverhoging van 15% voor de werknemers en een verhoging van minimaal € 400 per maand. De landelijke waarschuwingsstakingen komen na drie mislukte onderhandelingsrondes tussen NGG en Vion.

Het bedrijf biedt een loonsverhoging van 6,5% voor het Duitse personeel. Volgens de vakbond komt de helft van deze 6,5% bovendien uit vrijwillige toelagen die de afgelopen twee jaar al zijn toegekend. De reële loonstijging voor werknemers is daarom aanzienlijk lager.

Vion gaat op 7 september opnieuw met de vakbond om tafel.

Lees ook: Vion meldt zware verliezen

Beheer
WP Admin