Foto: Roel Dijkstra PluimveeNieuws

Volg live uitspraak fipronil-rechtszaak

Rechtbank Den Haag doet woensdagochtend 10 juli om 10.00 uur uitspraak in de zaak van LTO Nederland, 124 pluimveehouders en de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders tegen de overheid in verband met de fipronil-crisis.

Boerderij.nl is daarbij. Volg hier woensdag live een verslag van de uitspraak, die vanaf 10.00 openbaar wordt uitgesproken. De hamvraag die de rechters zullen beantwoorden: heeft de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) onrechtmatig gehandeld tijdens de fipronil-crisis? LTO, NVP en de 124 pluimveehouders vinden van wel, onder meer door onvoldoende te doen met de signalen over het fipronil-gebruik door ChickFriend die vanaf november 2016 bij de NVWA binnenkwamen.

Tegemoetkoming voor getroffen pluimveebedrijven

LTO/NOP-voorzitter Eric Hubers liet na de druk bezochte zitting half april weten te hopen dat de rechtszaak uiteindelijk een tegemoetkoming voor getroffen pluimveebedrijven mogelijk zal maken. Als de rechtbank uitspreekt dat de Staat onrechtmatig heeft gehandeld, zouden pluimveehouders daarna vervolgprocedures over schadevergoeding kunnen voeren.

Live updates

Boerderij-redacteur Mariska Vermaas doet live verslag via Twitter. 

De uitspraak is afgerond. Pluimveehouders en sectorvertegenwoordigers verlaten stil de zaal.

Hier gaat het om: Fipronil: pluimveehouders versus de Staat

Beheer
WP Admin