AlgemeenNieuws

Voergroep Zuid nieuwe voercoöperatie

Deurne – De fusie van Boerenbond Deurne, Isidorus en Boerenbond Helden gaat door. De leden hebben er in overgrote meerderheid mee ingestemd. Van de 750 leden stemde 96 procent voor, aldus directeur Dick Kroot.

De nieuwe coöperatie gaat Voergroep Zuid heten en is de op drie na grootste voerleverancier van Nederland. De gezamenlijke jaarproductie is 1,5 miljoen ton mengvoer en voergrondstoffen.

Over de naam zegt directeur Kroot, afkomstig van de grootste fusiepartner Boerenbond Deurne: “Het is een eenvoudige en krachtige naam die duidelijk onze no-nonsense mentaliteit laat zien.” Naast de driekoppige directie met de directeuren van de fusiepartners komt er een raad van commissarissen van tien man met Jos Mans als voorzitter. Hij is afkomstig van Isidorus.

Voergroep Zuid heeft naast voer, voergrondstoffen en andere agroproducten ook verzekeringen onder de namen Zuiderhuis en Eveas, tien Welkoopwinkels, een Praxis en een mediabedrijf, genaamd DAS Publishers! “Er zijn geen plannen om deze nevenactiviteiten af te stoten, integendeel”, aldus Kroot. “Deze bedrijven staan in dienst van de core-business van voer en agro. De winst komt daaraan ten goede.”

De nieuwe coöperatie staat open voor verdere groei door fusies. Kroot stelt dat met name de tak ‘agro’ moet groeien voor een goed resultaat. Voor de praktische uitwerking van de fusie, denk aan nieuwe logo’s voor bulkwagens, neemt Voergroep Zuid de komende maanden ruim de tijd. Dit om de kosten te beperken.