Foto: Koos van der Spek PluimveeNieuws

Vleeskuikenhouder helpt brandweer uit brand

De stal van boer Hendrik Glazenburg uit Vriescheloo (Gr.) wordt niet meer bevolkt door vleeskuikens, maar fungeert als brandweerkazerne.

“Ik krijg er een vergoeding voor, maar word er niet rijk van. De brandweer is er blij mee en ik vind het fijn dat ik kan helpen”, zegt Glazenburg. “De brandweer heeft me benaderd omdat de kazerne van de vrijwillige brandweer in Bellingwolde verbouwd wordt. Sinds half augustus staan er in de stal een grote brandweerauto, een personenauto, een boot en alles wat er verder bij de brandweer komt kijken.”

De uitrukkende brandweer zorgt volgens Glazenburg niet voor te veel overlast.
De uitrukkende brandweer zorgt volgens Glazenburg niet voor te veel overlast. "We moesten aan elkaar wennen, maar de brandweer op het erf heeft ook wel weer wat."

Afbouwen

Glazenburg is vanwege zijn leeftijd gestopt met vleeskuikens. “Ik word dit jaar zeventig en het wordt tijd af te bouwen. Met het akkerbouwbedrijf ga ik nog wel door.” De stal is een halfjaar in gebruik als tijdelijke brandweerkazerne. Mogelijk komen er in de toekomst weer kuikens in, want de vergunningen zijn nog geldig en er is belangstelling voor. Voorlopig wordt op de locatie echter geen pluimvee gehouden. Glazenburg en zijn vrouw willen namelijk op de boerderij blijven wonen en hij vreest dat hij bij voortzetting door een andere pluimveehouder te veel verzoeken krijgt om allerlei zaken nog even te regelen.

Geen overlast

De uitrukkende brandweer zorgt volgens hem niet voor te veel overlast. “We moesten aan elkaar wennen, maar de brandweer op het erf heeft ook wel weer wat. Hiervoor werd er voer aangevoerd en moesten de kippen worden gevangen … Er was toen ook drukte.”

Beheer
WP Admin