AlgemeenAchtergrond

VKC keurde op veiling Plantion

De onafhankelijke deskundige organisatie Vaste Keurings Commissie (VKC) is gevraagd de jurering van tien prijsvragen op de veiling Plantion voor haar rekening te nemen. De VKC is op de weg naar verandering en vernieuwing en wil voor de toekomst dé jury organisatie van Nederland worden.

Hierbij horen verschillende keuringen die onder de VKC kunnen vallen. Zo wordt er geëxperimenteerd met handelsjury die handelskwaliteit in handelsstadium jureert. Ook zijn er al jury’s samengesteld die bestaan uit consumenten, bloemistwinkeliers en andere doelgroepen. Dit alles om een nog betere afstemming te krijgen tussen de doelgroepen in de sector.

De VKC zal hier zeker mee verder gaan. De tulpenprijsvraag bij Plantion kende veel inzenders die een breed sortiment brachten. Het was hier de firma Th. C. Hoogenboom & Zn. die met de donkerrode tulp ‘Red Power’ de eerste prijs veroverde met 9.33 punten. Bij de bloeiende potplanten was het de super kwaliteit van de kamerplant Genista spachiana die werd ingezonden door Terra Nova die met 9.55 punten de eerste prijs veroverde.

In de categorie bol- en knolgewassen veroverde de fa G. de Boef & Zn met de roze dubbele Freesia ‘Honeymoon’ de eerste prijs op met een score van 9.40 punten.

Beheer
WP Admin