Premium
De nieuwe koeltunnel van vleeskuikenslachterij GPS in Nunspeet werd in 2019 opgeleverd. In november van het jaar daarna ging de slachterij failliet. Daarmee verdween de grootste vrije kuikenslachterij. - Foto: Koos Groenewold PluimveeAchtergrond

‘Virtuele integratie’ in vleeskuikensector

Reacties

  1. De nederlandse reguliere kip heeft het helemaal niet slecht tegenwoordig. Ik vind het jammer dat al deze bedrijven e.d voor de meer vervuilde stikstof kip gaat. De beterleven kip is veel milieu onvriendelijker!!
    En niet vergeten de oppervlaktes die zij innemen per kg. Ook wordt er niet gedacht aan de kleine beurs.
    Hier in NL zijn ook mensen die de eindjes aan elkaar moeten knopen. Die mensen zullen eerder een rookworst of speklappen op tafel zetten. En we zijn al te dik, wordt er gezegd. Tevens nemen de grote bedrijven de kuikenhouder in de tang, die heeft niks in te brengen. De voerleveranciers bepalen precies wat jij mag verdienen en hun zakken worden eerst gevuld!! Hoe is het mogelijk, dat voer voor beterleven kip zoveel duurder is dan voor regulier. Er zitten veel minder eiwitten e.d. in dan het uitgebalanceerde voer voor reguliere kuikens. Oplichters!!!

Beheer
WP Admin