AlgemeenNieuws

Vion verkoopt Oerlemans Foods aan H2 Equity Partners

Boxtel – Vion verkoopt Oerlemans Foods aan investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Partijen verwachten de deal in het tweede kwartaal van 2014 af te ronden. De overnameprijs is niet bekendgemaakt. Oerlemans produceert vriesverse groenten, fruit- en aardappelproducten. Het bedrijf wordt geleid vanuit Venlo en realiseert met 740 werknemers en 4 merken een omzet van circa 135 miljoen euro.

Vion verkoopt het onderdeel vanwege de herziene strategie, waarbij afscheid wordt genomen van niet-kernactiviteiten. Oerlemans had een zelfstandige positie binnen Vion. H2 zegt ernaar uit te zien om Oerlemans als onderneming verder te versterken. H2 beheert een vermogen van circa 500 miljoen euro en investeert in middelgrote ondernemingen in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Volgens H2 heeft Oerlemans met operaties in Nederland en Polen een uitstekende uitgangspositie.

Vion kocht Oerlemans in 2007. In 2013 ketste de verkoop van Oerlemans aan conservenproducent Baltussen af. Volgens Vion werd de beslissing af te zien van verkoop toen ‘vanuit kracht’ genomen.

Beheer
WP Admin