Varkensslachterij van Vion in Groenlo. - Foto: ANP VarkensNieuws

Vion verhoogt varkensprijs opnieuw

Vion herziet zijn vleesvarkensnotering voor deze week. De varkensprijs wordt met terugwerkende kracht verhoogd naar € 2 per kilo geslacht gewicht. Dat komt overeen met € 1,835 per kilo exclusief btw.

Het is de tweede verhoging van de basisprijs in korte tijd. Maandag maakte het vleesconcern bekend dat het de weektoeslag van 2,5 cent per kilo, die aan varkenshouders die deelnemen aan Good Farming Balance (GFB) werd betaald vanaf week 1, met terugwerkende kracht vanaf de week ervoor opnam in de basisprijs.

De notering steeg daardoor van € 1,93 naar € 1,96 per kilo over de weken 3 en 4. Met die correctie hoopte Vion, die als eerste slachterij wekelijks zijn notering bekend maakt, zijn uitbetaalprijs gelijk te trekken aan die van concurrerende slachterijen.

Nu Compaxo, Van Rooi, Westfort en Pali Group deze week hun noteringen met € 0,04 exclusief btw verhogen, is dat voor Vion aanleiding nogmaals ook de varkensnotering van week 4 achteraf naar boven bij te stellen. Vion verklaart: “De vleesmarkt is slap, maar als de inkoopmarkt een andere beweging maakt moeten we daarin mee”.

Beheer
WP Admin