Foto: Henk Riswick VarkensNieuws

Vion verwerkt toeslag in notering

De vleesvarkensprijs van Vion blijft deze week onveranderd.

En toch is de notering met € 1,96 hoger dan de basisprijs van € 1,93 die het vleesconcern vorige week nog communiceerde. Dat komt doordat de onderneming een weektoeslag die vanaf week 1 werd betaald aan varkenshouders die deelnemen aan Good Farming Balance (GFB), met terugwerkende kracht vanaf week 3 hebben opgenomen in de basisprijs.

De toeslag werd in week 1 ingevoerd omdat de hoogte van de Vion-notering in die week de basis vormt voor de nabetaling in het PrijsIndexGarantie-systeem. De extra betaling van 2,5 cent per kilo vereffende daarbij de achterstand van de Vion-prijs met die van andere Nederlandse slachterijen. De toeslag werd ook in week 2 betaald. Vanaf week 3 is die dus toegevoegd aan de notering, waardoor ook leveranciers die niet in GFB zitten van de toeslag profiteren. Daarbij is het bedrag om administratieve redenen naar boven afgerond.

Lees verder onder de grafiek

Het maakt wel dat de notering van vorige week met terugwerkende kracht € 0,03 stijgt, en deze week dus op € 1,96 per kilo tóch onveranderd noteert. Exclusief btw komt dat neer op € 1,798 per kilo.

Beheer
WP Admin