Akkerbouwer Rob van Selst heeft last van de vele regenval. – Foto: Rachel Henst AkkerbouwVideo

Video | Akkerbouwer over zware regenval: ‘Voor deze percelen is het einde verhaal’

Sommige percelen aardappelen, uien, suikerbieten en snijmais staan volledig onder water. De grond van de 33 hectare van akkerbouwer Rob van Selst uit Wintelre (N-Br.) is volledig verzadigd.

De vele regen sinds oktober heeft, mede door een slechte afwatering in het gebied, voor veel problemen gezorgd. In mei is nog eens ruim 200 mm regen gevallen. Dat heeft ervoor gezorgd dat het voor een aantal percelen “einde verhaal” is. Rob vertelt over de moeilijke omstandigheden, waar hij en collega-boeren in de Kempen nu mee te maken hebben.

Reacties

  1. Goed verhaal van Rob v. Selst. Waterschap heeft hier duidelijk gefaald. Boeren mogen wel een groot deel van de begroting voor hun rekening nemen van het waterschap en voor de verdere rest zich koest houden. Bij de volgende verkiezingen van het waterschap maar eens gauw op andere mensen stemmen. Want de huidige bestuurders maken er een potje van of zijn, ondanks goeie intenties, niet bij machte iets in het beleid te veranderen. Het is allebei even erg.

    Welke pannenkoek van de redactie heeft trouwens bedacht om het verhaal van Rob te vergezellen met dat uiterst irritante muziekje. Welk doel dient dit eigenlijk??? Die kan misschien beter bij 3FM gaan werken………

Beheer
WP Admin