In de Krimpenerwaard wordt op 125 hectare een innovatief drainage-systeem aangelegd om veenweidegebied nat te houden en zo verzakking en CO2-uitstoot tegen te gaan. - Foto: Michiel Eberwijn AlgemeenVideo

Video | Aanleg drainage om veenweidegebied nat te houden

Ontdek in onze video hoe een innovatief waterinfriltratiesysteem (drainage) op 125 hectare in de Krimpenerwaard (Z.-H.) helpt om veenweidegebied nat te houden, CO2-uitstoot en verzakking tegen te gaan.

In een polder nabij de Krimpenerwaard wordt op 125 hectare grasland een waterinfriltratiesysteem (WIS) aangelegd bij acht verschillende boeren. Normaal gesproken wordt met drainage het water afgevoerd. Hier heeft het ook een andere functie; het veenweidegebied moet juist nat blijven om verzakkingen en uitstoot van CO2 tegen te gaan. Dat is ook goed te zien aan de sloten, deze staan slechts enkele tientallen centimeters lager dan het weiland.

Kosten aanleg drainage volledig vergoed

PPP-Agro Advies had de taak om de verzakking en uitstoot van CO2 te verminderen in dit gebied. De kosten voor het aanleggen worden volledig vergoed door de overheid. Adviseur Barend Meerkerk en melkveehouder Niek den Boer vertellen er meer over in de video.

Beheer
WP Admin