Melktap - Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

Verkoop melktap in de lift

De verkoop van melktaps voor de verkoop van rauwe melk zal in Europa tussen 2017 en 2024 jaarlijks met 12,5% groeien.

Dat meldt De Zelfkazer op basis van een rapport van marktonderzoeksbureau Transparency Market Research.

De trend naar meer afzet van melktaps wordt veroorzaakt door de toenemende consumptie van (rauwe) melk die vers van de boerderij komt. Volgens het marktonderzoeksbureau schrijven steeds meer consumenten gezondheidsvoordelen toe aan deze melk. Maar ook de stijgende melkproductie en de huidige melkprijs leiden er volgens het rapport toe dat meer melkveehouders investeren in een melktap. Daarmee kunnen ze een hogere melkprijs genereren dan ze bij de melkverwerkers ontvangen.

Risico’s voor voedselveiligheid

Overigens zijn de gezondheidsaspecten die als voordeel worden genoemd ook gelijk een nadeel. Er zijn immers wel voedselveiligheidsrisico’s die het drinken van rauwe melk met zich meebrengt. Ook de wet- en regelgeving in dat kader kan een drempel zijn.

Het bureau meldt dat de producenten van melktaps de machines steeds verbeteren en uitbreiden, waardoor ook verkoop van bijvoorbeeld kaas, ijs, karnemelk en yoghurt via de automaten mogelijk wordt.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin