Premium
Voor zonne- en windenergie zal goede landbouwgrond worden verkocht. Een deel van dat geld zou in een fonds voor natuurinclusieve kringlooplandbouw moeten komen, vinden Niek de Boer en Rik Eweg. - Foto: Canva AlgemeenOpinie

Verdienen aan natuurinclusieve kringlooplandbouw

Reacties

  1. Je kunt op dit artikel serieus reageren, maar omdat dit artikel niet serieus is zal ik dat ook maar niet doen, om te beginnen zou bij iedere verkoop van een woning de winst in een fons kunnen stoppen, om zo de milieu schaden van een nieuw te bouwen woning af te kopen. De mest van de mensen zal gedroogd moeten worden en zal terug gebracht moeten worden naar de boer, (dus mensen mogen niet meer medicijnen en drugs meer gebruiken) zodat ie meststoffen heeft voor zijn land ,want zijn eigen mest is naar Zuid-Amerika verscheept. En als laaste komt er een soort markplaats waar burgers op in kunnen schrijven hoe ze zijn eigen achtertuin kunnen verduurzamen!

  2. Ik heb zojuist nog wat gevonden over giftige stoffen in zonnepanelen, er is een interessant artikel over dit onderwerp op … Dit bedrijf is echt goed bezig ze gebruiken geen cadmium en geen lood dus gif vrij, ze werken volgens de richtlijnen RoHS dit is verplicht volgens de EU. Dus op die manier zou mijn idee dus wel uitvoerbaar zijn. Op de een of andere manier wordt ik hier wel vrolijk van. Zelfs in de soldeer die gebruikt wordt om elektrische verbindingen tussen de cellen te solderen wordt geen lood gebruikt.deze reactie is automatisch gemodereerd

    1. Hier met Sjaak zelf ik had een bedrijf genoemd in mijn bericht maar volgens de regels mag dat niet, dus toen ik het plaatste was de naam van dat bedrijf verwijderd, maar google maar naar- zijn zonnepanelen giftig-. Je kan dan het artikel-Giftige stoffen in zonnepanelen?-,gaan lezen nu hoop ik dat ze dit wel laten staan.

  3. Ik had er al aan zitten denken om er dak goten aan te bevestigen en zo het regen water op te vangen, en het is natuurlijk een koud kunstje om dat opgevangen water te controleren op giftige stoffen. Die panelen mogen toch niet lekken anders zouden ze vrij snel stuk gaan, als er water in lekt loop je de kans dat ze in de fik vliegen. Als er nu werkelijk giftige stoffen in zitten dan is het toch zowieso onverantwoord om ze op landbouw grond te plaatsen. Die giftige stoffen komen dan toch na een regenbui in de grond en op die manier in het grond water. Als dat nou werkelijk zo is, dan is het toch ook levens gevaarlijk om die panelen op het dak van je eigen huis te plaatsen, als je dan na een regenbui uit je dakraam zou kijken met je neus boven de dakgoot adem je al die gif stoffen in, naar mijn idee valt het allemaal wel mee wat betreft die giftige stoffen. Beste: Han Riel zou U misschien mij wat meer informatie kunnen geven over die Insiders, dan ga ik daar verder mee aan de slag. En by the way, Uw idee is ook niet verkeerd.

  4. Hallo hier met J.M.M van Loenhout, Sjaak: Ik loop me al een tijdje af te vragen waarom die zonnepanelen zo laag op de grond staan zoals we zien op de foto hierboven, het zou toch een stuk voordeligger zijn als je ze op vier tot zes meter hoog zou plaatsen en dan de ruimte eronder gebruiken om er groente eronder te kweken, eventueel met led verlichting als er te weinig licht is zo sla je twee vliegen in een klap. De kosten om dit te realiseren zouden hoger zijn maar de winst is wel dubbel. Je zou er eventueel ook nog vee kunnen laten grazen. Ik hoop dat er iemand is die hiermee aan de slag gaat, als ik er het geld voor zou hebben had ik zoiets allang zelf gerealiseerd.

    1. Beste Sjaak als we de panelen op hoogte boven parkeerplaatsen aanleggen besparen we op landoppervlak en we besparen op transportleidnge, want de geparkeerde auto’s kunnen meteen via de panelen worden opgeladen. Panelen met onderteelt of scharrel dieren houderij izou wel eens een minder goed plan kunnen zijn, omdat er volgens insiders Giftige stoffen in de panelen zitten en niemand weet of er geen uitspoeling plaats vindt.

  5. Om te beginnen kunnen we 1.000 euro vragen aan elke wijsneus die denkt te weten hoe het anders moet in de landbouw. Dat geld storten we in een pot waarin ook elke schrijver van een rapport over de toekomst van de landbouw, 5.000 euro doneert. Daarnaast 10.000 euro van elke politicus die een domme uitspraak doet over de landbouw. Zijn we in één keer van het hele gezwets af. Hoeveel geld dat er in de pot komt weet ik niet maar dat zou zo maar een hele boel kunnen zijn.

Beheer
WP Admin