De varkensboerderij in het Brabantse Boekel na een grote brand. De politie vermoedt brandstichting en heeft een verdachte aangehouden. - Foto: ANP VarkensNieuws

Verdachte aangehouden na stalbrand Boekel

De politie Oost-Brabant heeft een man aangehouden vanwege verdenking van brandstichting op een varkensbedrijf. Op het bedrijf was afgelopen nacht een grote stalbrand.

Volgens de Veiligheidsregio Brabant-Noord zijn hierbij waarschijnlijk 4.000 biggen overleden. Een paar uur nadat de brand ontdekt werd gaf de brandweer signaal meester en kon de ventilatie in andere stallen op het bedrijf weer opgestart worden. De veiligheidsregio meldde op dat moment ook dat de politie brandstichting vermoedde en een aanhouding had verricht.

Niets bekend over motivatie

De politie heeft een 30-jarige man uit het aangrenzende Venhorst aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het ontstaan van de brand. Over de verdachte en zijn eventuele motivatie wil de politie op dit moment niets kwijt.

Vandaag doen de politie en brandweer op het bedrijf verder onderzoek naar de brand. Ook zoekt de politie getuigen. Wie iets heeft gezien of beelden heeft in de omgeving waar mogelijk iets op kan staan, wordt opgeroepen om contact op te nemen met de politie.

Reacties

Beheer
WP Admin